renia
|
Mają 50 kur...Nawet w małych jajkach często są 2 żółtka.
Coś tu zmutowaniem nieładnie pachnie. Też kiedyś mieliśmy kury i właśnie u młodych kurek w małych jajkach często były 2 żółtka... A nic nie mutowaliśmy...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Acha. Błądziłem. No cóż, czlowiek uczy się całe życie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widzisz, nie miałeś racji...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Widzisz, nie miałeś racji... widzę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A słyszysz?
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
słyszę
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
czuję
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
... więc jestem albo jakoś tam
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
za dużo jestem
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś deska wędlin. Dla siebie wybrałem: plaster czarnego salcesonu, pół pętka krupnioka czarnego 2 serdelki na ciepło z keczupem 2 plasterki pomidora i szczypiorek. Do optykawy będzie bita śmietanka bez laktozy z czymś w zamian - truskawka, czokolada, morela i .... cukier drobnoziarnisty
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
za dużo jestem
Co za dużo to nie zdrowo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
dziś deska wędlin. Dla siebie wybrałem: plaster czarnego salcesonu, pół pętka krupnioka czarnego 2 serdelki na ciepło z keczupem 2 plasterki pomidora i szczypiorek. Do optykawy będzie bita śmietanka bez laktozy z czymś w zamian - truskawka, czokolada, morela i .... cukier drobnoziarnisty A jajka gdzie?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
w piwnicy dziś w podrobach (cwaniak, kiszka) mam witaminy i mikroelementy. Na obiad kalafior z masłem i kotlet z serca. Chcesz, żeby się przewitaminizował ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Muszę na śniadanie jeść jajka.
ale jak to zjem, to tego nie zmieszczę Nie będę przecie cwaniaka panierował w jajku Kiedyś w salceson zawijałem gotowane żółtka i dodawałem majonezu. Takie rurki z kremem. Bez przesady. Zwykle jem koło 10 żółtek dziennie pod różną postacią, więc to tylko odpoczynek od nałogu . Dzień wolności ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To zjadasz ich aż aż...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zmiana planu. Zosia powiedziała, że do kalafiora z masłem lepiej żółtka na skwarkach pasują. Po cztery dam. Też ma vit C gotowany. Ale 3 minuty podobno trzeba gotować, a ja jadę pół godziny , bo lubię mientki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Muszę na śniadanie jeść jajka.
ale jak to zjem, to tego nie zmieszczę Nie będę przecie cwaniaka panierował w jajku Kiedyś w salceson zawijałem gotowane żółtka i dodawałem majonezu. Takie rurki z kremem. Bez przesady. Zwykle jem koło 10 żółtek dziennie pod różną postacią, więc to tylko odpoczynek od nałogu . Dzień wolności ? Kiedyś czytałem o jakimś Hindusie, co przez 60 lat zjadał 13 żółtek dziennie, do tego masło, mleko i orzechy. Zapytany czy nie nudzi mu się tych kilka produktów, odpowiedział pytaniem: "A pani nie nudzi się oddychanie stale tym samym powietrzem"? Mnie się jaja nie nudzą, ale ja działam często w trasie oraz jako wyjadacz resztek z lodówki, więc jem to co akurat trzeba zjeść, bo nie lubię marnować jedzenia, więc w praktyce często mam kilkudniowe przerwy od żółtek, dobry salceson z powodzeniem je zastąpi.
|
|
|
|
|
|
|
|