Zyon
|
Ja na saniadanie zawsze platki fitness z mlekiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Sojowe czy bezlaktozowe 0%?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
żółtka generalnie się nie nudzą. Pod różna postacią można jeść nawet 3 razy dziennie. Ale gdy dodaje się do nich białka, to już nie. Blok.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Białek już praktycznie nie jem wcale. Czasami do niektórych potraw trochę ich dodaję...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Moja Zosia to jak pies Cywil. Wyniucha nawet, gdy głęboko ukryjesz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale do sernika nie dajecie ich w ogóle?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
rzadko robimy. Bo to taki deser, ale za bardzo białkowy. A na śniadania co innego jemy i obiad i już nie ma miejsca do kawy to tłusto-słodki deser przeważnie robimy.
Nie, wystarczy pić więcej wody. To są banały, które już z 30 lat temu mi urolog sprzedał. Kazał pić 2 piwa dziennie, i to mi się podobało. Dopóki zbiornik mi nie urósł
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zjadłem serdelka na ciepło z keczupem pół kotleta z serca plaster czarnego cwaniaka szczypiorek i kawałek kiełbaski i gofra z masłem. Bo robiłem zapas, to przykro było nie zjeść takiego świeżego, ciepłego. do optykaway do bitej śmietanki mam taki wybór, że nie wiem co dodać - trus, mal, porz, agr, mor, . Dodam czekolady
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja zamówiłam dzisiaj roladę biszkoptową z bitą śmietaną i brzoskwiniami - według przepisu z KK-700, na niedzielne nasze spotkanie w "Dobrych Czasach" . Ileż można w kółko jeść serniczek...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
walnąłem do kawy chyba z 300-350 ml śmietanki ( dwie kawy i maliny ). Chyba żółtka znowu na obiad z WiO zrobię. Kalafior lub buraczki na maśle.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Wątróbka z indyka na smalcu z cebulką, kalafior z masłem. Garstka bobu. Na deser lody czekoladowe i kilka truskawek. Mąż dostanie piwo, bo w sobotę ma maraton w Czechach, zabójczy dystans 180 km i 6 tys przewyższeń Codziennie zjada przynajmniej 8 żółtek i wywar białkowy. Na dodatek upały zapowiadają na weekend
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na śniadanie czarny cwaniak, kotlet od serca - niedużo. gofr z masłem i szczypiorkiem na obiad frytki młode na smalcu ( łój się skończył ) , 2 buraczki młode, kwaśna śmietana 2 łyżki, i 2 plastry podgardełka. w międzyczasie dwie opakowki lodów opty, takie z trzysetki. Parę malin i parę truskawek. Optykawa. Chyba trochę mało białka. Alem niegłodny. Jutro na śniadanie zjem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A my przy Dniu Ojca mieliśmy ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną, jagodami (leśnymi) i galaretką. Do tego lody calypso o różnych smakach do wyboru (wszystkie pokrojone na mniejsze kosteczki) i salaterka bitej śmietany do nich i posypka z utartej gorzkiej czekolady. Lody miały powodzenie, a ciasto już mniejsze. Ileż można w tej gorączce jeść. Tylko jak temu Ruskowi w celi - pić się chce a nie jeść...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
e, to jadę w niedziele na jagody. Gościom dawaj lody na Śnieżce i chudym mleku. Pamiętaj. Po pierwsze nie szkodzić !
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Synowa narzekała, że to wszystko takie syte i nie da się dużo zjeść... Już nawet nie proponowałam mojej roboty lodów z zamrażalnika.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nic się nie przejmuj, bo synowej się nie wybiera...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|