administ
Go
|
A to jeszcze dopiszę, że do glikolizacji kolagenu niezbędna jest galaktoza, którą łatwiej spić ze śmietanką niż wyprodukować w organizmie.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
... i mnie nie tuczy, bo nie kradzione - jak bum cyk, cyk - uczciwie kupiłam! Coś pokręciłam, z tym kradzionym to chyba odwrotnie Skleroza od nadmiaru śmietanki? Na bank tak jest!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nic nie szkodzi... Byle nie w nadmiarze lub niedoborze. Przypominam, że organizm znacznie lepiej radzi sobie z niedoborami niż z nadmiarem, albowiem metabolizm jądrzastych z mitochondriami jest lepiej dostosowany do głodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Nic nie szkodzi... Byle nie w nadmiarze lub niedoborze. I to mi pasuje - rada w sam raz dla mnie Tak jak wyżej piszesz, to same trudne wyrazy (bez słownika ani rusz), nie wiem czy jaja sobie robisz i już momentami wątpię w moją nienachalną inteligencję?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
nie wiem czy jaja sobie robisz i już momentami wątpię w moją nienachalną inteligencję? Piszę poważnie i wszystko jest ok, tylko dla mnie jest łatwiej napisać "glikolizacja", niż "przyłączanie cukru". To tylko takie zboczenie biochemiczne.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Dzięki, łapię. Każdy ma jakieś zboczenia - moim jest krótka pamięć do ścisłych pojęć ale jak sobie to przetłumaczę na nasze to wszystko rozumiem. Tam, gdzie chcę jestem dociekliwa, a perełki skrzętnie zbieram w notatniku.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
To dopiero bezczelność, musimy być cały czas czujni ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A bo to jednym na ŻO prawie wszystko pasuje , a innym zaczyna być pod górkę wiecej niż przed ŻO To ponoć tęsknota, i chęć powrotu do starych nawyków , a geny są tak konsekwentne ,że nie odpuszczą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Achaaa! Taki ostatni szlif?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... Żeby kolagen był ładnie wyglikolizowany...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dziś piekłam gofry podróżne, ale tak do mnie przemawiały, że wmłóciłam dwa z masłem zanim jeszcze w tę podróż wyruszyły Do tego szklanka wywaru na kościach szpikowych i lody w dwóch smakach (kupiłam maszynkę do lodów i sprawdzałam jak działa )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jaką maszynkę do lodów kupiłaś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Brzuchozę miał...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale gofry też z glutenem.
cynaderki cielęce z frytkami były wyśmienite. Jedyny minus to mała ilość nereczek.
|
|
|
|
|
|
|
|