renia
|
na kolację WiO. 25 wielkich borówek amerykańskich i 15 malin jak 5 zł. Porzeczki czerwone zasypane cukrem ze słoika.
Pewnie wszystkich pobiłeś...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z ust mnię to wyciągłaś...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tutaj na imprezach jest nudnie , bo żaden znajomy jeszcze nie pytał o ŻO Długo trwało ,by w końcu nudy stały się przyjemnością
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale to jest niepowtarzalna okazja nawracać na chleb ze smalcem, na pewno piekarze i rzeźnicy się nie obrażą.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To trzeba wracać na Wyspę Wolności, tu o obywatela dbają jak nigdzie na świecie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I na pasożyta 500+ jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I na pasożyta 500+ jest. Ale potem już spoczko, bo pasożyt jest państwowy.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
A ja piekę w wypiekaczu do chleba mieszankę jajek, orzechów zmielonych, masła stopionego i odrobiną proszku do pieczenia. To modyfikacja przepisu na chleb orzechowy. Wychodzi smaczna podkładka pod masło, smalec, pasztet i salceson Hmm, ciekawe. Spróbuję.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra z pasztetową chłopską i pół z pasztetową wiejską. Cwaniaka czarnego plaster i czarne pomidorki. Masło.
Dwie kawy i dwie porcje śmietanki po 100 ml .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na obiad: cynaderki cielęce z sosem śmietankowym ( dolałem wywaru wołowego) i grzybami. Kasza jaglana z masłem. Nawet smakowała, bo dawno nie jadłem. Mizeria ze śmietaną ukwaszoną presidenta30.
zostało trochu cynaderków, więc wyciągnąłem kości szpikowe z wywaru i cały szpik dodałem do nich i będzie na obiad jutrzejszy. Ale bomba żywnościowa będzie! Kości wrzuciłem do dalszej obróbki, po 12 godz wyłączę. Pojutrze ( bo pewnie 2 dań nie zmieszczę jutro ) będzie bajerancka zupa z mieszanych świeżych grzybów. Z kluskami lanymi, albo coś w tym rodzaju. I śmietana i masło i zasmażka! I koperek.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na obiad mieliśmy kotlety z mięsa mielonego. I znowu powtarzam to samo, że najsmaczniejsze są jak do mielenia bierze się sam boczek świeży - bez dodatku innego mięsa... Mniam. A, i fasolka żółta była.
|
|
|
|
|
|
|
|