|
Blackend
|
Chleb ze smalcem, kawa z łojem i medalik na szyi z zakazem podawania glukozy, to absolutny szczyt wtajemniczenia na opty diecie.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To się rozumie samo przez się... Musi być optymalnie... Wiadomo, ale niektórzy mają wątpliwości "z czym jeść w końcu ten chleb"...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Cztery żółtki, jedno białko, ze dwie łyżki pietruchy zielonej ... na skwarkach z wędzonego podgardla. Plus jeden placek twarogowo-jajowy z łyżeczką masła. Już wspomnienie tylko zostało i do obiadu poczekać. A chleb z czym? Z rozumem najlepiej
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Cztery żółtki, jedno białko, ze dwie łyżki pietruchy zielonej ... na skwarkach z wędzonego podgardla. Plus jeden placek twarogowo-jajowy z łyżeczką masła. Już wspomnienie tylko zostało i do obiadu poczekać. A chleb z czym? Z rozumem najlepiej 2 łyżki natki... to nie dla mnie...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a ja 2 kawy bez czoko i bez deserów, z 2 X 100 ml śmietanki. Bo gorzka. Deser zjem chyba na kolację
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To się rozumie samo przez się... Musi być optymalnie... Wiadomo, ale niektórzy mają wątpliwości "z czym jeść w końcu ten chleb"... W dorosłym przedszkolu ,jak sie nie przekombinuje to dzień stracony
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja 3 żółteczka na smalcu i łososia kawałek, na spółkę z Aryą zjadłyśmy. Do tego dwa małe małosolne ogórasy. Na obiad ćwiartka z kaczki, ziemniak, buraczek czerwony z cebulą i oliwą.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
fajnie tak. Jedną małą kanapkę zjadłem rano i do 17.00 nic, po 2 km wpław nawet nie chciało mi się jeść. Może dlatego, że gorąca woda . Gdy organizm nie musi przeprowadzać wielu niepotrzebnych przemian metabolicznych, to ile na jedzeniu można zaoszczędzić ( i pewnie na zdrowiu) Zjadłem najlepszą zupę w tym roku (aby towarzyszyć Zosi) - z młodych świeżych grzybów i pokruszone żółtka i koperek. I frytki na deser. A deser galaretka czeka w lodówce , może jutro
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
To Arya już prawie optymalna jest... Dlaczego "prawie"? Ona zwyczajnie optymalna, je mięso, tłuszcz, żółtka i trochę warzyw ew owoców jagodowych. Powiedziałabym, że stosuje proporcję dziecięcą, bo więcej białka potrzebuje
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O, to sorry... Optymalna psinka...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Warzę strawę. Ugotowałem 5 małych marchewek i w talarki. Podsmażyłem słoninki w. 6 plastrów w kostkę. Kilka żółtek dodam. Całość wstrząsnę lekko na patelni.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Warzę strawę. ................
A nie wystarczy ważyć?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Warzę strawę. Ugotowałem 5 małych marchewek i w talarki. Podsmażyłem słoninki w. 6 plastrów w kostkę. Kilka żółtek dodam. Całość wstrząsnę lekko na patelni.
A słoninkę wędzoną masz tłustą chociaż? Mnie pierwszy raz smakują żółteczka na słonince wędzonej (jest gruba i bielusieńka). Chyba zdjęcie jej zrobię . Może ona konkurować nawet ze słoniną Henia z wątku... http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3834.0
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Warzę strawę. ................
A nie wystarczy ważyć? właśnie, że nie ważę A słoninkę wędzoną masz tłustą chociaż?. Może ona konkurować nawet ze słoniną Henia z wątku...
o to już chyba się zagalopowałaś? Zosia powiedziała, że do marchewki masła lepij pasuje A ja jej odpowiedziałem. A,A,A ile tych witamin
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na obiad grzybowa na wołu i okraszone kartofle. W zupie - żółtka pokruszone i śmietana i śmietanka i masło.
na kolację 2 galaretki z jeżyn i agrestu, trochę borówek i trochę bitej śmietany.
|
|
|
|
|
|
|
|