Blackend
|
280 kcal - trzy kilometry latania tlenowego. No tak, w moim przypadku spoczko, ale dla nieruchawych...?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
mniej niż 100 ml w kawie - to bym nawet jej nie ruszył. Gorzka. A to już napój mleczny z obniżonym VATem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ale Renia twierdzi, że kawy ze śmietanką się nie wlicza u zdrowego do bilansu... Proszę o cytat albo o świadków...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to już napój mleczny z obniżonym VATem. Za kombinacje z VAT-em pan Zbyszek 25 lat gułagu proponuje...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jeszcze pozostaje kupić od rolnika bez vatu. Choć też nie wiem czy kupno surowego mleka jest do końca legalne
Przygotowuję nowe gofry (z jajek po 23 gr od pana Zenka z polskiego marketu) - 30 żółtek do tego parę białek - tanio wyjdzie. Kostka dobrego masła po 2,79, twaróg śmietankowy po 3 zł. Za 10 zł jedzenia cały tydzień . Dziś dołożę po 80-100 gr sera żółtego (zawartość BT 31/31) na gofra i masła stosowną ilość. Do dekoracji żółte pomidorki i czarne, bo pani z IŻiŻ mówiła, aby jeść kolorowo. - napój mleczny z mocną kawą potem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zapomniałem poinformować, że wczoraj miałem eko-zbuka. Gotowane żółtko do grzybowej nos Zosi wychwycił bezbłędnie. A dlaczego ja musiałem potwierdzać? Zbuk kosztował 50 gr. Będę domagał się zadośćuczynienia za szkody wizerunkowe!
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Za kombinacje z VAT-em pan Zbyszek 25 lat gułagu proponuje... Ale najpierw jak chytrze mocą prawo, aby aparat przemocy miał zajęcie i nie brał wypłaty za darmo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
zapomniałem poinformować, że wczoraj miałem eko-zbuka. Gotowane żółtko do grzybowej nos Zosi wychwycił bezbłędnie. A dlaczego ja musiałem potwierdzać? Zbuk kosztował 50 gr. Będę domagał się zadośćuczynienia za szkody wizerunkowe! Ponoć zbuki stuletnie są najlepsze...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na popołudnie - dziś pasztet z wątroby wołowej z agrestowym dżemem. Gofra z masłem. Mizeria.
na kolację - Zosia borówki, a ja galaretkę z jeżyn z bitą 30-stką , 10 wiśni i 4 kosteczki czekolady słodkiej.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra z masłem i po 80 gr ementalera. Pomidorki. Szczypiorek.
kawa ze 100 ml śmietanki. 4 kosteczki czekolady słodkiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj kurki będą (goście je przy drodze kupili i chcą w śmietance, najpierw podsmażone na maśle z cebulką - odgotowane oczywiście) i rosół do tego i schab...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Łee, słabo. popołudniem poprawiłem bulionem wołowym z grzybami i śmietanką. Wkruszyłem 4 żółtka. na kolację frytki z keczupem i borówki z bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|