Diogenes z Synopy
Go
|
na śniadanko - białego salcesonu z natką pietruszki, gofra z masłem i 2 plastry ementalera. Oraz zupę brokułową ze śmietanką. Pomidorki. Na deser kawę ze śmietanką i borówki z bitą śmietanką i 3 ciastka kruche.
Pachnie żurem. Parę grzybków świeżych dorzuciłem, z kiełbaską boczkową podsmażoną z cebulką, i śmietanką i śmietaną. 10 jajek ugotowałem, dodam same żółtka (na 2 talerze). Majeranek, natka i do buzi.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na kolację zjadłem niespleśniałe maliny i ciasteczka kruche. Popiłem herbatką z liści porzeczki czarnej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Może je wcześniej spryskał?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tego wykluczyć się nie da.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś przewrotnie. pierwej wypiłem kawę z 125 ml śmietanki. Przygotowałem salceson biały, plasterek czarnulka i wątrobiankę. Masło i gofr. I WiO. Gdy zgłodnieję niebawem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idę robić śniadanie... Mam plan na podsmażoną słoninkę (wędzoną) z cebulką i do tego żółtka. I dwa plasterki sera dla podtrzymania tradycji...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żadna. Druga kawa teraz. Przez "pomyłkę" dolałam do niej śmietanki...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pasztet Profi i smietanka 30%. Niestety nie mialem dzisiaj czasu na wybieranie menu, akumulator mi sie rozladowal i musialem rowerem prozdrowotnie naginac do tyry
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No to ze śmietanką można sobie bardziej pofolgować - po pół godzinki spokojnej jazdy - pół szklaneczki można wypić bez obaw!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko pół szklanki za pół godziny biegu...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
druga kawka z 100 ml śmietanki i 3 ciasteczka kruche. Na obiad barszcz czerwony ochrzczony śmietaną z żółtkami pokruszonymi i po kawałku ogona. Nie zauważyłem, że jest jeszcze żur w lodówce. Lepszy - moim zdaniem. 7 jeżyn, 11 malin zimowych, i nieokreślona ilość borówek. To druga porcja świeżego WiO na dziś.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a ja przyśrutowałem 10 czarnych pomidorków z solą. 2 ciastka kruche i 2 kostki czoko. Kolacja, jak kolacja. Skromna.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
przypasowała mnie kawa ze 100 śmietanki przed śniadaniem godzinę. Lepiej smakuje niż po śniadaniu. Zobaczę jeszcze parę dni jak to jest i ew wprowadzę dobra zmianę na stałe. dziś będą gofry z masłem i do wyboru wątrobianka i ser żółty, może żur z kiełbaską także . Z WiO mam pomidorki żółte i paprykę.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Od samego czytania Twojego menu Diogenesku jestem najedzona Kawa z rana jak śmietana - to mówię zawsze. Już swoją wypiłam, a o śniadaniu pomyślę później. Teraz jeszcze żyję wspomnieniami o pięknym urlopie, już było, minęło ale pomarzyć dobra rzecz
|
|
|
|
|
|
|
|