Diogenes z Synopy
Go
|
ze 100 gr świeżej słoniny pokroiłem w kostkę, w żeberka małą cebulkę przyszkliłem i dodałem 10 żółtek. Podzielone zostało nie po równo. Zosia przykryła sobie pierzynką z ementalera. Papryka i pomidorki w 3 kolorach. Do kawy chyba będą ciacha kruche. Mniemam, bo pachnie wypiekiem. Z wypiekami na twarzy oczekuję http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5310.0posypane cukrem trzcinowym ciemnym lub sezamem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wygląda mi to na dzień słoninowy. Tak niechcący wyszedł. Słoninka w paskach (roz)pływała w sosie pomiędzy borowikami. Po kawałku żeberka extra z chrząstką. I po kartoflu z wody. Nać i pomidorek i ćwierć szklanki kwasu z buraków. Pewnie wieczorem jeszcze ciasteczko do herbaty owocowej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A u nas był wystawny obiad (pieczeń z łopatki w sosie, kotlety schabowe, marchew z masłem, ogórki małosolne, pomidory z cebulką i ziemniaki) i goście...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U nas też był wystawny, bo wystawiłam golonkę, którą podzieliliśmy się sprawiedliwie, ja trzecią część, Darek resztę I tak mnie ten mój mąż na lody namawiał, że w końcu zrobiłam (6 żółtek, 400 ml śmietanki, 2 płaskie łyżki cukru i łyżka masła orzechowego) no po prostu niebo w gębie, a jak jeszcze posypałam jeżynami i malinami to już w ogóle....
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
święto, ale skromnie. Gofra z masłem i pasztetem swoim i WiO. Zosia pół tego.
A jeszcze optykawa i ciastka zadowolą zapewne na długie godziny.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Na razie kawa z masłem i śmietanką. Byłam wczoraj na Frymarku - nabyłam połeć boczku solonego, foremkę pasztetu z gęsi czy kaczki i jakieś dwa rodzaje kiełbas, i a jeszcze ser kozi. Teraz tak sobie pomyślałam, po co? Sama potrafię to wszystko zrobić (tylko kozy nie mam). No ale na coś dutki trzeba wydawać
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Co za rozpusta! A warzywa i owoce gniją po magazynach, bo się nie chce ludziskom 5, a nawet 8*wio stosować! Tylko tę karkówkę, schab i kurczaki by jedli, margaryny nie licząc.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas jajecznica jak zwykle. Mąż robił (ja wczoraj ) i zawołał na gotowe. Wtedy smakuje lepiej... Ser do tego i pomidor. Córka z synem woleli jajka gotowane.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
po 25 gr kaszy gryczanej nieprażonej. Po żeberku extra z chrząstką. I po 7-10 łyżek sosu tłuszczowego spod nich z grzybkiem. Pomidorki w 3 kolorach i nać. Niby nie suto, ale syto Taki mało świąteczny ten obiad
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dieta bezresztkowa...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kiedyś olej do frytek nie nadawał się do jedzenia jeszcze przed wrzuceniem ziemniaków (już przeważnie był przegrzany). Teraz łój wystarczy na parę razy. I dalszym ciągu czyściutki.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
herbatka. 4 ciasteczka glutenowe, parę malin i krówka. Za późno jak na wyspy, ale na wolnej wyspie może być - 19:00
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bosze, jak to czyta jaki weganin, to głowa mu puchnie...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
krowa była z cukru. Bez obaw
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś był jeden posiłek o 13:30. Żeberko w sosie i z 25 gr kaszy gryczanej. Pasztet - odrobina. Pół gofra z masłem. 2 kawy z 2x120ml śmietanki. Parę ciastek kruchych. przed snem tylko ja zjadłem gofra z masłem i powidłami. Niby nic. Alem głodu nie czuję. dobranoc
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobranoc...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Nikt dziś śniadania nie jadł? Nawet Diogenes?
|
|
|
|
|
|
|
|