Bobby
Go
|
@Gavroche Jak jesz tak mało białka to windujesz węgle?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, siłą rzeczy czymś trzeba kiszki zapchać. Zupy, warzywa z tłuszczem, owoce ze śmietanką czy frytki. Admin kiedyś mówił, że lepiej jeść koncentrat aminokwasów egzogennych i dojadać razowcem, niż deaminować nadmiar aminokwasów. Ale nie trzeba mnie naśladować, samo tak wyszło na offie, teraz po wznowieniu treningów bardziej żreć się chce.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
o 12:00 na śniadanie zjadłem 5 żółtek na kartoflu na słonince. Na obiad 4 żółtka na młodych maślaczkach z masłem. Ze 100 gr sera ż. Oraz 1 malinówkę. 250 śm. do kawy (2). 50 gr czoko. Galaretkę owocowa na kolację i borówek parę sztuk.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jesteś lepszy, ja dzisiaj 8 żółtek zjadłam. Na obiad było leczo i nie miałam na nie ochoty. Żółtka lepszejsze...
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
4 żółtka, 42 g masła i mały ziemniak - zdrowy wegetariański obiad.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
także wege obiad . 12 żółtek na borowikach ceglastoporowych z cebulką. Smalec, masło, nać. 2 pomidory malinowe. Na 2 os.
rańsze - po 2 parówki bez chemii z musztardą i do kawy z 270 śmietanki. 50 gr czoko.
Na kolację w planie frytki na łoju z młodych opasów. Do syta. Czyli po 1,5 dużego. Keczup ze szkła.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja jestem krótko po biesiadzie urodzinowej... Było na słodko, na mięsno, na jajecznie i na warzywno grzecznie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To teraz niektórych czeka zgaga...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To teraz niektórych czeka zgaga... Możliwe... Ale mnie nic nie pali...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wygłodniał przez noc i zjadłem 1,5 talerza zupy grzybowej (na kościach woł) z żółtkami i z parówką. Wiadomo: masło, śmietana, łój i koper. Do smaku.
Na obiad mam przygotowaną już karkówkę na smalcu uduszoną w sosie z młodych ciemnych podgrzybków. Z kartoflem będzie podana. I po pomidorze przejrzałym malinowym (oryginalnym, nie z bidronki).
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Robił ktoś kiedyś majonez z masła? Coś mi się o uszy obiło i odbiło mi dzisiaj - zrobiłam z pół kostki masła i 3 żółtek, dosmaczyłam łyżeczką musztardy i wg mnie jest ok. Muszę obliczyć ile tego tam BTW ale to prościzna, a może jeszcze jedno żółtko dołożę? Się zobaczy
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawe. A jak robisz? Bo ja kiedyś czytałem o majonezie ze śmietanki/śmietany, ale nie potrafię odszukać...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rzeczywiście, warte wypróbowania.... Chyba bym więcej musztardy dodała...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ależ to straszna bomba cholesterolowa na postrach wegetarian i wszystkich, co wiedzą jak się zdrowo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To bombowo...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No nie wiem, bo teraz pitolą, że węglowodany są trujące! Amator kwaśnych jabłek zawsze musi zgonić na coś lub kogoś winę i nigdy na siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|