Gavroche
|
A masło kakaowe to nie olej?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Uwielbiam takie rozważania ... To tak jakby się zastanawiać nad uduszeniem się z powodu braku tlenu. Czyli nad czymś co większości populacji nie zagraża. To już lepiej se w szachy pograć. Albo w snookera przy piwku
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale codzienne picie nawet niewielkich ilości alkoholu może wywołać podagrę, a nawet co gorszego, bo rozkład etanolu przez oksydazę ksantynowa powoduje wytwarzanie wielce reaktywnego utleniacza - rodnika węglanowego, a to jest ponoć gorsze od rodnika hydroksylowego, ale nie interesowałem się zbytnio tematem, więc nie wiem jaki jest potencjał oxyredox jednego niesparowanego elektronu w tym węglanie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to dopiszę jeszcze, że żadnych naturalnie powstających rodników się obawiać nie należy, albowiem są nieodzownym elementem życia i mają niewiele wspólnego z pandemią nowotworów - jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To całe szczęście że DO ,a nie alkohol
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie masz coś łatwiejszego .Nic a nic nie rozumiem z tych obrazków .
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
To co teraz pić? Giebla.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"może wywołać" nie jest równoznaczne z "wywołuje" - jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale lepiej nie wywoływać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo to kto jeszcze zrozumie, że picie alkoholu wywołuje podagrę...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A bo to kto jeszcze zrozumie, że picie alkoholu wywołuje podagrę... Mainstreamowy lekarz sugerował znajomemu z podagrą aby omijał alkohole kolorowe, zaś białych (czysta wódka) się nie obawiał I podagra jest bo drinki w cenie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sam alkohol nie wywoła podagry, trzeba jeszcze śledzika do tego zakąszać.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A bo to kto jeszcze zrozumie, że picie alkoholu wywołuje podagrę... lepiej niech tak rozumi, niż to, że węglowodany Doktor kazał spożywać w postaci piwa
I śniadanie - 2 kawy z 300 ml śmietanki. ok 100 gr sera podpuszczkowego. Na 2 śniadanie 10 żółtek i z pół kilo kurek na pół kostki masła (na 2 osoby). Z koperkiem. łyżka powideł i 7 gr węglowodanów w czoko (niesmaczne) w planie: zupa grzybowa (na wole) na kolację frytki może świeże borówki jeszcze
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To co teraz pić? Giebla. Tu same stare pryki, nikt nie czai co to, a tym bardziej po cholerę ćpać stare, szpitalne anestetyki.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
środek do czyszczenia felg? smaczny? Pomyślałem, że to może jakiś rodzaj cydru Człowiek zgrzybiał, nie rozumi po co łapie się Pokemony, po co dopalacze. 100 lat został za Murzynami
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
True. Kiedyś myślałem, że moje doświadczenia z różnymi substancjami zmieniającymi świadomość, spowodują, że będę z łatwością czytał własne dziecko eksperymentujące z nimi. Teraz mam poważne wątpliwości, bo młodziaki walą w siebie niesłychane rzeczy, o których nawet nie wiadomo jak działają. Może dojdzie do tego, że rodzice będą mówić: "chcesz się nastukać, to starodawną, dobrą kokainą, dłużej pożyjesz".
|
|
|
|
|
|
|
|
|