Diogenes z Synopy
Go
|
Gofry zrobiłem z 20 żółtek i 8 białek. Kostka masła (200) i 275g twarogu, 3 łychy mąki krupczatki i normalnej. 4 łyżki zmielonych orzechów. Zjadłem 2 sztuki z masłem i spleśniałym serem ''złoty lazur''. Pomidorek pasował. Pod ser zamierzałem włożyć żółtko z kurką, ale nie chciało mi się ceregielić. Chyba wyszło 17 smacznych ''chlepków''. Zosia zjadła jednego, bo... z białkami
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
My już drugi dzień krokiety wcinamy popijając barszczykiem czerwonym. Ponieważ dziś mam urodziny to wypadało zrobić jakieś ciasto, padło na tiramisu
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to wszystkiego najlepszego... I smacznego!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My już drugi dzień krokiety wcinamy popijając barszczykiem czerwonym. Ponieważ dziś mam urodziny to wypadało zrobić jakieś ciasto, padło na tiramisu Szczęścia, zdrowia, pomyślności...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
My już drugi dzień krokiety wcinamy popijając barszczykiem czerwonym. Ponieważ dziś mam urodziny to wypadało zrobić jakieś ciasto, padło na tiramisu Najlepszego
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
śniadanie o 12:00 i aby pepsyna miała co robić, 2 gofry z serem żółtym i masłem. I pomidorki. I oczywiście 2 kawy z 300ml śmietanki. w planie: żółtka na kurkach z masłem (i z serem), może borowikowa ze śmietaną . Wieczór - po ziemniaku i ciuciu. Maliny też.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas też kurka (taka z targowiska)...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
śniadanie o 12:00 i aby pepsyna miała co robić, 2 gofry z serem żółtym i masłem. I pomidorki. I oczywiście 2 kawy z 300ml śmietanki. w planie: żółtka na kurkach z masłem (i z serem), może borowikowa ze śmietaną . Wieczór - po ziemniaku i ciuciu. Maliny też. Co to jest to ciuciu?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas też kurka (taka z targowiska)... A kto obcina łeb?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas też kurka (taka z targowiska)... A kto obcina łeb? A kiedy widziałeś, żeby kurę z "łbem" sprzedawali?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Co to jest to ciuciu? Węgiel taki, raczej.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A kiedy widziałeś, żeby kurę z "łbem" sprzedawali? Na targowisku. Bez łba w sklepach.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Co to jest to ciuciu? Węgiel taki, raczej. Ciuciu, to coś słodkiego przecież.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no pewnie. W slangu dziecinnym ciuciu - to cukierek. Przynajmniej kiedyś tak było. Dzisiaj landrynki mleczne.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
no pewnie. W slangu dziecinnym ciuciu - to cukierek. Przynajmniej kiedyś tak było. Dzisiaj landrynki mleczne. Ale nie we wszystkich regionach kraju te ciuciu są znane
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas była zabawa w ciuciubabkę...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
U nas była zabawa w ciuciubabkę... Czyli taką słodką babkę.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Co to jest to ciuciu? Węgiel taki, raczej. Ciuciu, to coś słodkiego przecież. Widzisz, już wieszzz reniu.
|
|
|
|
|
|
|
|