|
Gavroche
|
Mnie się zdaje, że proporcja i wartość biologiczna produktów jest podstawą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zapomniałam... ale podstawowym produktem (czyli największa wartość biologiczna) na DO są żółtka...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie będę się kłócił, ani wlepiał starych list zalecanych produktów, gdzie na pierwszym miejscu są sery. Ale uważam, że lepiej wprowadzić ŻO/DO bez jaj, niż nie wprowadzać go w ogóle "bo bez żółtek się nie liczy", albo katować się jajami, a potem odchorowywać.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale jeśli ktoś uważa (albo lekarz mu to wybadał), że ma alergię na jajka, to może spróbować najpierw jedzenie samych żółtek... a nóż widelec jest to alergia na białka jaj... Zosia Diogenesa tak ma...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Alergia na jajka jest znacznie lepsza dla wielu niż alergia na gluten...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale jeśli ktoś uważa (albo lekarz mu to wybadał), że ma alergię na jajka, to może spróbować najpierw jedzenie samych żółtek... a nóż widelec jest to alergia na białka jaj... Zosia Diogenesa tak ma... Jasne, a jak po żółtkach są bulgotania, wyprysk, zgaga, wiatry i bóle, to co wtedy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rotować i robić prowokacje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tak. Ale to wyjście nr 13.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Co Wy tu wypisujecie? Optymalnie to jest chleb ze smalcem, a jajca mają niezdrowy cholesterol, który szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jakąś tam firmą z łamagami 3 już w telewizji obśmiali. Ale np zauważyłem, że farmio jajka schodzą lepiej niż inne mimo, że po dychu są, a nie po 3 zł.
zrobiłem te gofry i zjadłem z pleśnią srebrną jeden i jeden z czystym serem podpuszczkowym. Pomidory przejrzałe z pola mi smakują (te na przetwory). Dwa miętuski na chuch też.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wczoraj dostałam pomidory od sąsiadów, że niby takie dobre, a ja tam żadnej różnicy nie czułam. W sklepie też mamy pachnące i smaczne niektóre gatunki... To jest najlepsza pora na pomidora... Zimą nie warto ich jeść...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zjem gofra(y) z pasztetową chłopską i pomidora. I łyk zakwasu z buraków. Masło się odpowiednio zmiękczyło.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas właśnie "się" pieką gofry...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale jeśli ktoś uważa (albo lekarz mu to wybadał), że ma alergię na jajka, to może spróbować najpierw jedzenie samych żółtek... a nóż widelec jest to alergia na białka jaj... Zosia Diogenesa tak ma... Zosia nie ma żadnej alergii, po prostu ich mocno nie lubi. Gdy zje wody płodowe to bardziej wartościowe rzeczy już się nie zmieszczą. Rotować i robić prowokacje... dziękuje, będę musiał sam to zjeść Choć w gofrach można ukryć nieco - dodać kurkumy i wygląda jak z samych żółtek
************** Kawę ze śmietanką 100 i czekoladę pralinkę (z nugatem) kawałek. Smacznie i zdrowo ***********
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
botwinka barszcz z wywaru z woła z pokruszonymi żółtkami i kwas bur. (śm, masło - wiadomo). Zosia łyżkę szpiku se dodała. Podobno na kolację mają być frytki. Ale widzę też deser z jagód ze śmietanką niemiecką bez laktozy 33%. Nie wiem co wybiorę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Śmietanka bez laktozy? Zboczeńcy. Ja mam kawał kiełbasy swojskiej, podsmażonej na smalcu i majonez z keczupem.
|
|
|
|
|
|
|
|