Gavroche
|
My się nieźle uzupełniamy. Ja jestem śmietnikiem na wszystkie obrzydliwe i tłuste rzeczy, bo jem tłusto, moja połówka jest na Ww, więc mam zawsze nagotowane ziemniaczki i warzywka, a córka jest w spektrum korytka, ja ją pasę jajami, serem i mięsem, a mama kaszami, strączkami, warzywami i owocami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gotowałem kaczkę i tyle tłuszczu się zebrało, że usmażyłem na nim 5 żółtek i zażarłem całą skórę z kaczuchy. Do tego cebulka i pomidorek, bo niedziela i chuchać nie będę obcym. Skóra... tego się nie je... ale ja lubię taką chrupiacą, dobrze upieczoną...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jem nawet jelito z salcesonu, ten "flak", skórki z boczku i połykam końcówkę świńskiego ogonka, w ogóle jem niejadalne rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niedługo zaczniesz śrutować jądra...moreli...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kupiłem po 2 zł od pani eko-sreko-buraczki i ugotowałem na jutrzejszą sałatkę do obiadu. Po degustacji niewiele zostało (z skwarkami, na smalcu z masłem i cebulką ciepłą). Dodałem jedynie 4 żółtka, aby łyso nie było. Zosia je dołożyła do barszczu z woła zalanego smietanką. Więc obiadu wystawnego w niedzielę nie było.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas dzisiaj w ogóle obiadu nie było. Każdy jadł co sobie upitrasił...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
słusznie. Każdy orze jak może. u nas na kolację będą frytki, dla odmiany - na smalcu. Chyba będą
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie zjadłem dużo, bo zjadłem 4 węgierki słodkie surowe. Więcej zjadła Zosia. Produkuje, więc wynagrodzenie częściowo w ekwiwalencie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A przynajmniej ekologiczne z robalami czy spryskane chemicznie trucizną?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
nie zjadłem dużo, bo zjadłem 4 węgierki słodkie surowe. Więcej zjadła Zosia. Produkuje, więc wynagrodzenie częściowo w ekwiwalencie To na jakiej teraz dietce jesteś ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ekologiczne czort wie. Wszędzie oszukują . Niesmaczne w każdym bądź razie. Zosia mówiła, że coś z nich upiecze ( z kruchym ciastem czy coś )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Byleby sytuacja przez noc nie rozwijała się dynamicznie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś moja kolej. Brh+ pozwala jeść klasycznie. Omlet z 10 żółtek i 2 białek ubitych. Podsmażony na niewielkiej ilości smalcu i z dodanym masłem po koniec smażenia. Jasnożółty będzie nawet bez kurkumy. I powidła śliwkowe.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak powidło, to powinno być też mydło... Ja jeszcze śliwek w tym roku nawet nie posmakowałam, chyba dzisiaj to zrobię z pełną premedytacją...
|
|
|
|
|
|
|
|