Mirek
Go
|
z zielonych pomidorów powidła są bardzo podobne w smaku do tych węgierkowych.
Około 30 lat temu można kupić powidła z zielonych pomidorów. Moja mama też takie robiła. Były smaczne. A potem rozeszło się, że jakieś szkodliwe one są. Są? Dlaczego zniknęły z handlu?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Maliny ? Fuj !!!
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Maliny ? Fuj !!! Maliny? Mniam niam. Szczególnie z plantacji ekologicznej. Opryski co 9 dni ekologicznym preparatem, mniam niam.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Maliny mają sporo C. A śliwki są niesmaczne. Gofra z masłem i nacią zjadłem. Na to położyłem dwa żółtka, 3 plasterki cheddara i plastry pomidora. Wyszedł taki Cheeseburger Optymalny Zosi zrobiłem do pudełka 4 żółtka na maśle z kartoflem. I paczuszkę orzechów włoskich podprażonych i oczywiście gofra z serem/masłem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wczoraj pół węgierki zjadłam, a drugie pół wyrzuciłam, bo mi nie smakowała...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja zjadłem w niedzielę chyba 4-5 i już więcej nie jem. Są lepsze rzeczy. Powidła owszem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też wolę przetworzone owoce, może przewód już nie ten.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas słonina się przetapia na smalec, a w szybkowarze nóżki pyrkają na pomidorówkę (reszta wywaru zostanie na sosy albo "cuś")...jeszcze kawałek łopatki jest dorzucony do zupy, bo niektórzy u nas lubią mięso gotowane, a niektórzy go nie tykają (jak zepsute budziki )
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czasami trochę uwiera, czasami jest trochę luzu, ale nie jest źle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
lubię kartofle. Najlepiej frytki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też lubię... Ale cynaderek jeść nie mogę, nie smakują mi, a właściwie to nawet ich nie posmakowałam, bo zapach mi nie pasował... A cukierki na kolację też mi nie pasują. Kiedyś to lubiłam śliwki w czekoladzie wieczorem, albo czekoladę z orzechami. Teraz koniec z tym...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Cynaderki to witaminy i minerały, kartofle to węgle, a cukierki uzupełnienie - lepsze niż śliwki. Czekolada mi się przejadła. Piwa nie lubię (chyba już limit wyczerpałem ). Gdybym miał buraczki na obiad dodatkowo to by nie trzeba było. Nerki cielęce się moczy i są spoko. Smaczniejsze niż serca.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak było. Ale oni chyba nie zrozumieli pojęcia "proporcja".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Cynaderki to witaminy i minerały, kartofle to węgle, a cukierki uzupełnienie - lepsze niż śliwki. Czekolada mi się przejadła. Piwa nie lubię (chyba już limit wyczerpałem ). Gdybym miał buraczki na obiad dodatkowo to by nie trzeba było. Nerki cielęce się moczy i są spoko. Smaczniejsze niż serca. Cielęcych nie miałam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|