grenis
Go
|
Ja to zgapiłem od Mariusza (był tu kiedyś). No wygląda toto jak efekt psiej niestrawności, ale smakuje przednio i długo "trzyma". Dlatego ja serniczek Mariusza zarzucam w takiej postaci
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niektórzy lubią się bawić w kuchni, ja czasem też, ale zwykle lubię jeść.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mam tak samo, a jeśli już sięgnę do lodówki, to jakieś takie proste to żarcie jest, ale jakie smaczne! Ser żółty, pasztet lub salceson, lub pieczeń rzymska i śmietanka na popitkę! Tylko uwaga: dla niektórych takie żarcie może być wybitnie szkodliwe! Dlatego 5*wio jest bezpieczniejsze dla wielu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przejdzie wam to ozdabianie, cierpliwości.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mam tak samo, a jeśli już sięgnę do lodówki, to jakieś takie proste to żarcie jest, ale jakie smaczne! Ser żółty, pasztet lub salceson, lub pieczeń rzymska i śmietanka na popitkę! Tylko uwaga: dla niektórych takie żarcie może być wybitnie szkodliwe! Dlatego 5*wio jest bezpieczniejsze dla wielu. O! Pieczeń rzymska. To jest dobry pomysł. Dawno nie mieliśmy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak niechlujnie ta czekolada polana, bez jakiejś wizji. ....................... Chociażby mógł zrobić tą czekoladą jakiś patriotyczny naPiS...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
albo coś zaKODować jak to w konspiracji. Dziś tylko żółtkownica na maśle ze szczypiorkiem i kostka czoko do optykawy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na obiad jedynie półkilowy ogon z dupką zjadłem, nie jakiś tam lajt ogolony, tylko mocno optymalny. Musztarda i pół marchewki. Tak powinna smakować golonka, a nie współczesna jej namiastka odtłuszczona. Wywaru już się nie chciało popijać. Na wieczór jakieś węglowodany w planie. I koniec.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja zamówiłam dla Aryi kości wołowe do obgryzania i jak zobaczyłam jak te kości wyglądają to niewiele myśląc powycinałam co większe kawałki mięsa i burgery były na obiad Tam tych kości jak na lekarstwo, reszta mięsiwo, a to wszystko po 4 zł z groszami za kilogram! Do tego kapusta zasmażana, z pieczarkami, cebulką i duuużo smalcu. Taki opty hamburger A wieczorem lody czekoladowe z posypką z malin i jagód. Do popicia kubek wywaru z dodatkiem pietruszki (gęsty, że aż się usta sklejały)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dlatego jak ja chcę tłuste i wartościowe, to kupuję dla psa, a jak chcę jałowe i chudziutkie, to proszę dla chorego dziecka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
na obiad jedynie półkilowy ogon z dupką zjadłem, nie jakiś tam lajt ogolony, tylko mocno optymalny. Musztarda i pół marchewki. Tak powinna smakować golonka, a nie współczesna jej namiastka odtłuszczona. Wywaru już się nie chciało popijać. Na wieczór jakieś węglowodany w planie. I koniec. A mnie dzisiaj się wszystko pomieszało i na kolację jadłam żółtkownicę...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja zamówiłam dla Aryi kości wołowe do obgryzania i jak zobaczyłam jak te kości wyglądają to niewiele myśląc powycinałam co większe kawałki mięsa i burgery były na obiad Tam tych kości jak na lekarstwo, reszta mięsiwo, a to wszystko po 4 zł z groszami za kilogram! Do tego kapusta zasmażana, z pieczarkami, cebulką i duuużo smalcu. Taki opty hamburger A wieczorem lody czekoladowe z posypką z malin i jagód. Do popicia kubek wywaru z dodatkiem pietruszki (gęsty, że aż się usta sklejały) Przynajmniej mąż miał chwilę ciszy w domu...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
On też pił, więc ogólnie cisza panowała
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
1,5 gofra z serem żółtym i masłem i pomidor polowy. Popite optykawą plus 2 kosteczki czoko.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
...a Arya? Nadal taka wyszczekana? No właśnie Arya teraz się zrobiła wyszczekana. Kiedy coś jemy to stoi i patrzy oblizując się, jak to nie działa, to podchodzi coraz bliżej, a jeśli i tym nic nie wskóra to szczeka. I woli pomidora ze stołu niż mięso ze swojej miski łakomczuch!
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Upiekłam te "wasze"gofry Nawet niezłe, szczególnie jak się posmaruje grubo masłem, na to jakiś pasztet czy ser. Ale tak czy owak to w tydzień tych 10 sztuk chyba nie zjemy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo to takie twarde i suche sztachetki.
|
|