adampio
Go
|
Na DO nie wolno jeść tego co smakuje... No to widze, ze normy sie zmienily. Jak mozna byc na DO nie jedzac masla, jajek i boczku? Bo to tylko mnie smakuje. Monotonia? Moze. Stereotyp? moze tak. Ale zdrowo!!!! A tak na marginesie to jestem w Lodzi bo tesciowa dostala udaru. Ma 80 lat wiec szanse na lepsze zycie sa nikle, choc sluchala mnie zawsze uwaznie i stosowala zdrowe jedzenie. Powiem Wam, ze starosc nie udala sie Stworcy. Zapomnial o starych ludziach i czasami zastanawiam sie czy to nie jest powodem tego, ze sam zyl krotko a my musimy sobie sami radziic. Wiec proponuje duzo masla, smalcu, loju, czy tez innego zwierzecego tluszczu do nasmarowania zyl, nie za wiele jak najlepszego bialka pochodzenia najlepszego i troche weglowodanow pochodzenia "najgorszego" czyli nie z cukrow prostych. Pozdrawiam wszystkich optymalnych i tych, ktorzy mysla,ze sa optymalni albo na drodze do bycia optymalnym - choc wiemy (oni nie) ze droga dluuuga, kreta i uslana kamieniami niewiedzy, pokusy i przede wszystkim niewiedzy, ktora jest powodem calego zla.' Wiec zycze przede wszystkim konkretnej wiedzy i wdrazanie jej w zycie swoje i najblizszych. Pewnie, ze nie bedziemy zyc wiecznie. Nie o to tu chodzi. Ale zyc dlugo i godnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Adampio, nie widzisz, że ja "się śmieję" przy tym co napisałam, że na DO nie wolno jeść tego co się lubi? Mnie prawie wszystko smakuje z zalecanych optymalnych potraw. Prawie... oprócz cynaderek...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Wejherowo-Śmiechowo
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Optykawa. I skromnie - jak wczoraj. Zrobiłem gofry te z przepisu ze strony Doktora, też można zjeść. Niczego sobie, bardziej chrupkie. Położyłem na to sporo masła i żywiecką, a na drugim czarny salceson ozorkowy. Pomidorki też były.
Na kolację zamiast frytek Zosia chyba upiecze ciastko kruche ze śliwkami. Ale nie takie http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5298.msg454121#msg454121Dziś na obiad ulubiona zupa na ogonie. Żur biały. Kiełbaska podsmażona z cebulką, śmietana gęsta, żółtka i łyżka chrzanu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zimno z rana, więc ciepły żurek jak śmietana - którą dolałem (ukwsz30) waz masełkiem. Do tego salcefiks czorny i franka 2 szt. Zosia sobie 4 żółtka dołożyła.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Cztery spore żółteczka, łyżka śmietanki i garść posiekanej pietruszki, posolone, popieprzone i zjedzone - na smalcu ten omlet był! Kawa z masłem i śmietanką do tego. Mogę teraz do wieczora z głodnymi gadać
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O sytości...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nie zrozumieją... Zjedzą mówiącego...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Tylko jedzenie i jedzenie, ja to chyba jestem jakims kosmita, bo mnie to jakos nie kreci zbytnio...
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Do numeracji stron książki użyto 300 cyfr. Ile stron ma książka? stron ;; cyfr
9 ;; 9 + 90 ;; 180 + 37 ;; 111 ====== 136 ;; 300
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grenis
Go
|
Cyfr jest 10
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Zrobiłam sałatkę jarzynową z przeważającą ilością jajek. Do tego kawałek salcesonu i kawa z masłem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
U nas są ryby... I gulasz (z porą w sobie śmietankowym) od wczoraj...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie mnie nie ma pangi. Ale za to znów frytki będą. Żółtka i kiełbaski jako białko dziś było - wystarczy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Optykawa. I skromnie - jak wczoraj. Zrobiłem gofry te z przepisu ze strony Doktora, też można zjeść. Niczego sobie, bardziej chrupkie. Położyłem na to sporo masła i żywiecką, a na drugim czarny salceson ozorkowy. Pomidorki też były.
Na kolację zamiast frytek Zosia chyba upiecze ciastko kruche ze śliwkami. Ale nie takie http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5298.msg454121#msg454121Trudno to nazwać plackiem, już raczej chleb z powidłami na margarynie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|