Diogenes z Synopy
Go
|
bo to nie sprawiedliwe tak cały czas przy garacch . My mamy podział obowiązków. Ja robię przeważnie śniadania, a Zosia obiad i desery. Np na obiad zrobiłem na skwarach mięsnych żółtka, a Zosia robi na kolację frytki. Demokracja. Zosia przy garkach przebywa 10 razy mniej niż kiedyś. Bo tu nie ma żadnych ceregieli. Ale dzięki za troskę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
bo to nie sprawiedliwe tak cały czas przy garacch . My mamy podział obowiązków. Ja robię przeważnie śniadania, a Zosia obiad i desery. Np na obiad zrobiłem na skwarach mięsnych żółtka, a Zosia robi na kolację frytki. Demokracja. Zosia przy garkach przebywa 10 razy mniej niż kiedyś. Bo tu nie ma żadnych ceregieli. Ale dzięki za troskę. No teraz to nawet mi głupio sie zrobiło
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na śniadanie zjadłem gofra z masłem oraz z pasztetem swoim i papryki kawałek. Wypiłem 2 kawy i do tego 300 ml gorącej śmietanki. Na obiad kluseczki żółtkowe z smażonymi jagodami, masłem i śmietaną i cukrem i malinki. Na kolację po ziemniaku w formie frytek na łoju. Chyba jeszcze wypiję OptyInkę
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na śniadanie zjadłem gofra z masłem z serem (100g?) i papryki kawałek (fuj!) Na obiad będzie danie 15 minutowe. Wątróbka wieprzowa - kupiłem 285gr na dwie osoby. Wydawało się, że bardzo za mało jem. Ale obliczyłem naprędce, że to będzie ponad 60 gr białka! A porcja wygląda jak dla wróbelka. Ciekawe czy dam radę? Opykawa była pyszna. Na razie nie podrożała. Ale.... mówią, że ma zdrożeć wszystko. Zielona niemiecka 500 gr po 15,30zł i 200ml z Czarnkowa 30% po 1,75zł.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
To ja Jakobsa w Lidlu po 16.99 kupiłam i jeszcze się cieszyłam, że tanio? Dziś kawa z masełkiem, omlet z 4 żółtek ze śmietanką, łyżka powideł śl. bez cukru. Do tego plaster pasztetu wieprz-woł (wczoraj piekłam) Na obiad będą placki ziemniaczane (bez mąki, sam ziemniak i jajko) oraz gulasz z łopatki. Mizeria ze śmietanką ukwaszoną (znalazłam super dostawcę sera i śmietanki, naprawdę towar pierwsza klasa i jeszcze na miejsce dowozi )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wczoraj zamówiłam w hurtowni śmietanki 30% ze "Śnieżki". Bez karagenu będą Upały się skończyły, to już można śmietanki z krótkim terminem ważności brać...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zgadza się. Z 4-5 razy latem nam skisła. znalazłam super dostawcę sera i śmietanki, naprawdę towar pierwsza klasa i jeszcze na miejsce dowoz u mnie ''dostawca'' rozlewa w butelki PET ( chyba ze śmietnika ) - więc podziękowałem za takie eko
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
A mój dostawca wymaga, żeby mieć słoiki szklane na wymianę. Jak w dawnych czasach!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Co za niehigieniczny koleś...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Lepiej niehigienicznie niż z bisfenolem
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
śniadanie standardowe - gofr z masłem i serem i pom/pap. Na obiad kolagenowy ogon dł ok 40 cm. Na oko B:T 1:5-6. Pyszny z musztardą. Testu nie zdałem (drugi dzień buraczki) - mam durszlak zamiast jelit. Ale to mnie nie zraziło, aby jutro ponownie ''próbę'' wykonać. Na kolację do wyboru bita 33% z jagodą smażoną lub frytki na łoju.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A u nas po długiej przerwie była kapusta kiszona - zasmażana. Dobra... i do tego mięso od wczoraj...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to dobrze skruszało.
|
|