Diogenes z Synopy
Go
|
Talerz frytek na smalcu i keczup. Taka kolacja mnie zadowala. Pójdę spać lekko utuczony.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja zrobiłam lody wieczorową porą, zamiast cukru dałam zamrożonego banana i garść malin, które znalazłam w zakamarku zamrażalnika. Śmietanka, żółtka i trochę jogurtu, wyszły smaczne i sycące.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Rano tyko Optykawa, a na śniadanie zjadłem ogórkową, gofra z masłem i żywiecką oraz cwaniaka białego, czarnego i kaszankę - po 2-3 plastry. Pół pomidora małego.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie chce mi się obiadu jeść. Bo wypiłem Optykawę z porządnym kawałem gorzkiej czokolady z orzechami i paskiem karmelowej. Niestety niemieckie (jakby polskich nie było ).
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Nie chce mi się obiadu jeść. Bo wypiłem Optykawę z porządnym kawałem gorzkiej czokolady z orzechami i paskiem karmelowej. Niestety niemieckie (jakby polskich nie było ). Ta jest niezla, i na dodatek polska jak Ci na tym zalezy
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A bo Wedel się nie zgodził płacić podatku marketowego, to wykopsali z handlu w Polsce. I cale szczescie, bo jego wyroby spadly ponizej poziomu krytki Ale na szczescie juz polski nie jest
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no niestety, Wedel nie jest już za smaczny. Wawel wszędzie wali olej palmowy do czekolad. Z wyjątkiem chyba tylko 70% i 90%.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Już obaliłem dwie kawy. W tym jedną Inkę. 200 ml śmietanki. Gofra z masłem, żywiecką i pasztetem swoim. Pomidor. Wczoraj na obiad były żółtka na kiełbasce boczkowej, więc dziś będzie kalafiorowa z żółtkami. I ogon.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas gulasz. Teraz piję drugą kawę - prawdziwą i z prawdziwą śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A z czego ten gulasz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z woła... do tego ziemniaki (nie mylić z kartoflami ) i surówka z kiszonej kapusty...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nigdy nawet nie próbowałam... Może gdzieś takie cuda sprzedają... Kiedyś były takie sklepy ze "zdrowa" żywnością, ale pobankrutowały. A do marketów ja nie chodzę. Jak już muszę, to tylko na "niezdrowe" działy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie chodzisz do marketów? To jak chcesz z nimi konkurować? Bo samo mówienie kłamstw, że "nie płacą podatków" - to nie wystarczy niestety!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakich kłamstw? Większość marketów Polsce nie płaciła ani złotówki podatku. Chociażby takie Tesco.... Szukać linków?
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mało która korporacja płaci CIT stosując optymalizację podatkową, nie tylko markety i nie tylko zagraniczne. I teraz wyborcy PiSu zostali zrobieni w balona, bo za programy socjalne miały zapłacić banki i markety, a w ogóle pieniądze w budżecie podobno były tylko je rozkradano. Zapłacą jak zwykle wszyscy i nawet gdyby podwyższono podatki bankom i marketom, to też wszyscy zapłacą, bo podatki są PRZERZUCALNE na końcowego konsumenta. Podaje linka dla niedowiarków jak by co https://pl.wikipedia.org/wiki/Przerzucanie_podatku
|
|
|
|
|
|
|
|