Diogenes z Synopy
Go
|
Obiadu nie gotuję, bo mam tort (''przegryzie się'' do wieczora ). Ale został mi wspaniały sos z karkówki (z dodatkiem tłuszczu gęsiego, grzybowy), więc dorobię tylko kluseczki żółtkowe i zjem resztę zasmażonych buraczków. 10 min roboty.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też mieliśmy dzisiaj zasmażane buraczki...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zosia już po kolacji. A ja jeszcze nie. Bo fajny był dokument o Beatlesach i Stonesach w tivi. Zaparzę sobie zbożówkę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Apetycznie wygląda... I w dwójkę je zjecie, czy część zamrażacie? Ja kupiłam specjalnie malutką formę do ciasta (tortownicę) bo duże ciasto prędzej się zepsuje, niż je zjemy. Chyba, że goście pomogą...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ależ Wodzu, co wódz. Jak ten tort to ŻO to ja przepraszam.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
matko boska, az mnie zeby bola od patrzenia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
http://dr-kwasniewski.pl/?id=3&g=3 - kiedyś to były czasy, się zamawiało i się miało... Zawartość składników pokarmowych (BTW) w 100 g danego tortu podane jest na etykietach. Kiedyś słyszałem pewną uproszczoną zasadę, która mnie zastanowiła: "Nie kupuję niczego co ma etykiety."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na golasa chodził? I w beczce mieszkal, a bylo mu....no....ten...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
...Bionagus z Synkopy? Cynik taki.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
nieźle napowietrzony. Horror straszny, wielkopowierzchniowy i długi kontakt tłuszczów nienasyconych z tlenem jeszcze w obecności białek i węglowodanów.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Już mnie coś łamać zaczyna na samą myśl.
Cynik taki.
Pojadłem. Grzybowa na gęsince ze śmietanką i 5 żółtek w talerzu. Zamroziłem jednak część tego tortu, bo miejsca brak. Nie w lodówce.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dziś po lesie łaziliśmy, więc przy okazji trochę grzybów się zebrało. Z tej okazji był kotlet schabowy z kością, a do tego sos z prawdziwków i podgrzybków, duszony na maśle i podbity śmietaną 36- no po prostu pycha! Jeden ziemniak w postaci puree z masłem i śmietanką, świeży koper z ogródka na posypkę. Zagryźliśmy jabłkiem miniaturką i batonem marcepanowym.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na szczęście niektórzy wierzą, że taki zestaw jest bardzo "niezdrowy"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
...Bionagus z Synkopy? Cynik taki. O ten wlasnie!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|