Diogenes z Synopy
Go
|
Gofra z masłem i swoim pasztetem z woła. Kawę zaparzyłem zbożową 50/50 z cykorią (mocniacha) - wlałem gorącą śmietankę. A jak już kawa to i tort.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zupę grzybową mogę jeść codziennie. Akurat zostało po 5 żółtek, dodam zamiast makaronu, urozmaici trochę gęsi smak. I śmietanka też się kończy. Resztę poszło do kawy. Czas do bidronki się udać. Żartuję, ta śm. akurat ''wali'' oborą. Kolacji nie będzie, bo ta zalewajka-obiad sprawia oprócz radości - sytość.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A u nas placki ziemniaczane (tylko ziemniak, cebulka, czosnek, żółtka) i gulasz z wołowiny na smalcu a do tego ogórek kiszony. Na weczór sobie mój mąż lody zażyczył, więc się stanie wedle jego woli
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2886
|
Raz miałam okazję spróbować (gdy pani Zofia Kuzioła świętowała swoje sześćdziesiąte urodziny) był pyszny... Dopiero dzisiaj zauważyłam wpisy. Mnie torcik także smakował
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szampan też był przedni...
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2886
|
Szampan też był przedni... Na tyle dobry, że nie pamiętam
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zgłodniałem. I tylko ja, zero zainteresowania reszty domowników. Co było robić, zajrzałem do lodówki, a tam same biedronkowe produkty. Zamknąłem oczy i wybrałem na chybił trafił, bo wszystko jedno czym się otruje. A więc było to: kiełbasa śląska, żółty ser, śmietanka i musztarda. Kiełbasę wrzuciłem do wrzątku aby zmyć z wierzchu zarazki biedoty, a serek zapiłem suto śmietanką, może mnie przegoni zanim trucizna zareaguje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja na kolację - niby makaron (ciągnący ser) utopiony z dodatkiem masła we flaczkach gotowcu klasy... no nie, nie biedronka, ale niemiecki okupant. Prawie drugi sort...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wszystko niemieckie w tym kraju. Ale dobra Zmiana zrobi z tym porządek, tylko Antoni musi Polską Armie stworzyć.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Śniadanko to pasztet z woła swój - 3 kawałki, gofra z masłem. Pół papryki. Kawa zbożowa na gorącej śmietance. Na obiad pewnie zrobię kluseczki żółtkowe, bo dziś dzień makaronu.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Napiłam się gorzkiej kawy z rana i do teraz mnie trzyma. Na śniadanio- obiad mam przygotowaną zupę gulaszową na smalcu, z papryką, cebulą, pomidorami i ziemniakiem. Oczywiście mięso do tego oraz szpik z wywaru na dokładkę. Pachnie obłędnie
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie! Dziś wszyscy powinni jeść makaron na oczyszczenie i odtrucie z tego niezdrowego mięcha...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Nie wiedziałam, że dziś święto makaronu! Myślałam, że dziś dzień kundelka
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie! Dziś wszyscy powinni jeść makaron na oczyszczenie i odtrucie z tego niezdrowego mięcha... Jak nie, to 25...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jak! Kundelkom też czasem należy się...
|
|
|
|
|
|
|
|