Diogenes z Synopy
Go
|
Zgodnie z tradycją u mnie makaron
kluseczki żółtkowe i 50-70 gr masła i 2 łyżeczki cukru pudru. BTW 1 : 2,2 - 3 : 0,5
Dojadłem na deser tort.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
18 godzin byłem najedzony makaronem. Mały podarek a dużo radości i co najważniejsze sytości sprawił. Do kawy zbożowej/śmietanki (100/100) przygotowałem sobie gofra z masłem i serem (5) i niewiele papryki. Wcześniej zjadłem łychę kiszonej kapusty. Na obiad zrobię wątróbkę, bo będę miał garnek z przetopu słoniny (5kila). 28 deko nam powinno wystarczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
28 deko nam powinno wystarczyć.
No nie wiem, ja bym dal 29,25...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie chciała pani już mi dokroić. I tak przepłaciłem okrutnie dziś, bo po 4,5 zł zawinąłem, a znam miejsca, że po 1,90zł za kilo sprzedają. Słoninkę pani puściła mi po 5,5 zł, też nietanio. Żeberek nie było nadających się do jedzenia (chude straszliwie), więc boczek kupiłem na jutro.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Gulasz z żołądków się robi. Kalafior na zagrychę. I chyba tiramisu do tego, żeby się tłuszcze zgadzały
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie ma ryżu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To nie pomidorówka, tylko jakaś podróba...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ważne, że wywar dobry i śmietanka. I Synowa zadowolona... Lubi nasze zupy i nie musi w ten dzień obiadu gotować.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobra zupa nie jest zła...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Widocznie literówka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Chleb ze smalcem. A dokładnie gofr posmarowany smarowidłem spod wątróbki z cebulką i resztka wątróbki. No i kawa nieprawdziwa ze śmietanką. A jak kawa to i tort.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
650g( H2O) + 1g( C6H8O7) + 0.1g(茶的 C8H10N4O2)
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kawa z cytryną? Fuj.
|