administ
Go
|
Ale nie tak dobrze jak w Polsce, bo tu ponoć za 2€ cały dzień się przeżyje na chlebie ze smalcem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nikomu się nie chciało robić obiadu niedzielnego, wobec tego poszliśmy z głodem na kompromis.
Po 2 ugotowane marchewki z masłem. Po 4 żółtka na skwarkach mięsnych i kiełbasce boczkowej. Bez przypraw.
Przy niedzieli mogliście z przyprawami zaszaleć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to nie można się bryknąć na dinnera? Przecież to wsparcie dla "dobrej zmiany" bo stówka na twarz zleci, a nie pasożytować za 9zł/D aprowizacji! A jak z alkoholem to i taryfiarz się ucieszy, a "dobra zmiana" zwinie i VAT, i akcyzę, a także CIT oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Nawet u Niemca da się żyć . Mówi się - da rzyć się, więc morze pisze się przez "rz".
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nawet u Niemca da się żyć . Mówi się - da rzyć się, więc morze pisze się przez "rz". A skąd mi to wiedzieć .Zapytaj ekspertów
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nawet u Niemca da się żyć . No pewnie, tu też w ramach repolonizacji Dobra Zmiana zachęca do pracy w niemieckich fabrykach. Nawet zniżki inwestycyjne daje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wykończą prywaciarzy .Taki dobry niewolnik co 10 zeta u prywatnego miał ,to będzie dobrą zmianę chwalił
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zrobiłem se dziś gofry (1,5) z masłem i serem 36-miesięcznym podpuszczkowym i papryką. Popiłem śmietanką gorącą z kawą zbożową. 2 kostki czoko słodkiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Towarzystwo się nie dziwi, że wciąż mimo zwyczajów jw masz się dobrze?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szwagier mówił, że jego kolega z pracy jest chudy jak patyk a w kółko kiełbasy je. Żadnych owoców i warzyw. Nic nie dba o zdrowie... A u nas na śniadanie to tylko ser znikał, chleb, trochę masła i pomidory. Wędliny, jaja, mięsa ich nie interesują... Lubią jeść chudo, lekko, "zdrowo", a tabletki przeciw nadciśnieniu szwagier bierze i za każdym razem jak przyjeżdża to jest grubszy. Ponad 90 kg na pewno ma...koło 100... Mój mąż do chudych nie należy... ale przy nim to cieniutko wygląda...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
My także dziś chudo. Żeberka w sosie z młodych podgrzybków ze smalcem. A warzywa z masłem. Marchewka (3) i po ćwiartce brokuła.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
u mnie to samo! brokuła kawałek podsmażony z młodymi grzybkami i szalotką czeka na zalanie masą jajeczną i posypanie śmierdzielem i zapieczenie. Masło preferuję. Ale ze skwarkami też robimy nieraz. Ja mam od wczoraj czekoladowego sernika z trzech opakowań mascarpone i trzech gorzkich czekolad (masło i żółtka jeszcze) w lodówce. Jeszcze nie stężał (piekł się 40 minut). Ponoć dwa dni musi być w lodowce, żeby dało się go kroić... Reniu! Potrzebuję przepis na ten sernik. Mogę prosić?
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A sorry...Anulka. Tamten ( z trzech opakowań mascarpone i trzech gorzkich czekolad) to jest porażka. Nie próbuj. Dałam go tej babce co go robiła. Słodki jak... nie wiem co i do tego nie stężał... Jestem ostatnio zakręcona jak słoik...
|
|
|
|
|
|
|
|