vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A sorry...Anulka. Tamten ( z trzech opakowań mascarpone i trzech gorzkich czekolad) to jest porażka. Nie próbuj. Dałam go tej babce co go robiła. Słodki jak... nie wiem co i do tego nie stężał... Jestem ostatnio zakręcona jak słoik... No właśnie tak spojrzałam na ten przepis, patrzę, patrzę, ani mascarpone, ani gorzkiej czekolady, o co kaman?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A sorry...Anulka. Tamten ( z trzech opakowań mascarpone i trzech gorzkich czekolad) to jest porażka. Nie próbuj. Dałam go tej babce co go robiła. Słodki jak... nie wiem co i do tego nie stężał... Jestem ostatnio zakręcona jak słoik... No właśnie tak spojrzałam na ten przepis, patrzę, patrzę, ani mascarpone, ani gorzkiej czekolady, o co kaman? Bo teraz ponoć za wszystko jest winny "Kamerun"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Gofry (1,5) z masłem i serem żółtym 36-miesięcznym i papryką. Popiłem śmietanką gorącą z kawą zbożową. I jako, że dziś święto, kawałek tortu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A było zjeść paczkę drożdży i nie byłoby problemu z mieszaniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Co Wy ciągle z tym żarciem? Ja kulturalnie zjadłam 5 żółtek z odrobiną gluta smażone na boczku wędzonym, z masłem na wierzchu dla ozdoby (jak torcik), łyżkę buraczków, dwie łyżki papryki ze słoika. Kawą popłukałam (z łyżeczką masła) i finito! Kłamię! - wytarłam miseczkę placuszkiem (szkoda tego tłuszczyku) i go zutylizowałam w przewodzie pokarmowym. Teraz dopiero cała prawda ...? Mogę już z głodnymi pogadać.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co Wy ciągle z tym żarciem? Ja kulturalnie zjadłam 5 żółtek z odrobiną gluta .......................... Jakiego "gluta"?
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
To się chyba nazywa uzależnienie? Glut - część białka przyczepi się do żółtka i chcąc, nie chcąc zostaje w żółtkownicy
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A u mnie dziś tragedia! Zabrakło jajek! Bo rano żółtka na maśle, po południu panierka do karkówki, a w międzyczasie poszliśmy do lasu i nazbierałam dorodnych kań. Więc to tu, to tam i rozeszły się te jajka, a ja jestem z tych, co lubią zapasy mieć na czarną godzinę!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja bez jajek też nie wyobrażam sobie życia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja też Można nie jeść ,ale trzeba mieć
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nigdy nie wiadomo kiedy mogą się przydać...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Przeważnie rano i wieczorkiem ,ale nie zawsze
|