Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wreszcie dietetycznie, a nie politycznie...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I spontanicznie Cięzkie te tematy a życ nima komu
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, ciacho z jajami na deser, to kwintesencja konsumpcji.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A dwa ciacha ?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Spontan tylko
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Klasycznie, bez wypasu. Jajka, kawa itp a konkretnie: 5 żółtek na skwarkach mięsnych z dodatkiem paska masła. Śmietanka czysta z kawą zbożową i cukrem. Kawałek smacznego ciasta marchewkowego*.
* szklanka masła, 2 duże marchewki, 4 jajka, trochę mąki i cukru, sporo orzechów włoskich. Cynamon lub przyprawa do pierników, ew zapach rumowy. Krem - bita śmietana i serek Filadelfia. Prażone wiórki kokosowe.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Klasycznie, bez wypasu. Jajka, kawa itp a konkretnie: 5 żółtek na skwarkach mięsnych z dodatkiem paska masła. Śmietanka czysta z kawą zbożową i cukrem. Kawałek smacznego ciasta marchewkowego*.
* szklanka masła, 2 duże marchewki, 4 jajka, trochę mąki i cukru, sporo orzechów włoskich. Cynamon lub przyprawa do pierników, ew zapach rumowy. Krem - bita śmietana i serek Filadelfia. Prażone wiórki kokosowe.
Ty dopiero jesteś słodki chłopak
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
U mnie dwa placki serowo-jajowe, na nich plasterki boczusia pieczonego (takie po pół cm) - nie wiem czy nie za cienkie? I ogóras kiszony na zagrychę. Pyszne i tyle. Coś jakby mi ochota na słodkie ostatnio przeszła? Nie wiadomo czy na zawsze ale dobre i trochę postu od tego, bom łakoma całe życie była ...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Też nie jem słodkiego. Jeno węglowodany.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Tak sobie myślę: węglowodan z bitą śmietanką i wisienką na wierzchu jest jednak bardziej kuszący niż kartofle albo i nawet ziemniaki?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie zmieszczę kilograma ziemniaków. Pragmatyzm.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Było jedno żeberko, a dużo sosu. Po dżentelmeńsko oddałem żebro Zosi, sam sobie szybcikiem zrobiłem kluseczki żółtkowe. Moje było lepsze. Kapusta kiszona zasmażana była niezbędna do sosu grzybowego. Śmietanka z kawą także obowiązkowa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Było jedno żeberko, a dużo sosu. Po dżentelmeńsko oddałem żebro Zosi....
...i tak powstała Ewa...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Po uzupełnieniu zapasu jajek czuję się dużo spokojniejsza Z tej też okazji na śniadanie była jajecznica z maślakami, a na zagrychę pomidory (resztki z ogródka, które powoli dojrzewają w spiżarni) Pod wieczór golonka, ziemniak z masłem i buraczki z papryką. Sos grzybowy. Deserowy gofr ze śmietanką 36 (gęsta była więc nie ubijałam) i wiśniami w żelu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|