renia
|
..................... Pod wieczór golonka, ziemniak z masłem i buraczki z papryką. Sos grzybowy.....
Lepszy sos jest ponoć z szarańczy...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Tak mówią ci, którzy zazdroszczą mi tego pysznego sosu
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Skoro tak, to po co to jeść?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Bo nazbierałem?
Goferka z ćwiartką masła i 4 plastry sera krótkodojrzewającego żółtego. Papryki niewiele. Kawa, śmietanka, kawałek ciasta marchewkowego.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na obiad mam ogórkową. Dodam śmietanę, masła - nie. Gdy zjem w niej 5 żółtek, to nie zmieszczę ogona . Więc jutro obgyzę ten specjał, jak również to co pozostało z gęsiego korpusu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas barszcz ukraiński na mięsie mieszanym (mieszałam łyżką ). Też jest w tym gęsina...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na tej gęsi wyszła 50/50 smalec z wodą. 1 duże oczko w talerzu o głębokości 1,5 - 2 cm. Są już gęsi owsiane w sprzedaży może zrobię za tydzień/dwa . Po polsku.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Trzeba zapolować na gęś...w Kauflandzie W tamtym roku kupiłam, nawet cena była niezła. A dziś gofr z masłem i galareta z nóżek z sokiem z cytryny. To na śniadanie. Reszta wczorajszej golonki z frytkami i buraczki na obiadokolację. Parę orzechów i małe jabłuszko.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
na tej gęsi wyszła 50/50 smalec z wodą. 1 duże oczko w talerzu o głębokości 1,5 - 2 cm. Są już gęsi owsiane w sprzedaży może zrobię za tydzień/dwa . Po polsku. U nas też jedno duże oczko na powierzchni zupy w garnku pływało, ale nie "grubsze" niż 1 cm...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Skoro tak, to po co to jeść? Ano właśnie to zależy od podejścia do bakterii jelitowych, czy się żyje z nimi w symbiozie czy w hindrantyzmie. Dokarmiać jak pszczoły czy przeganiać jak muchy czy truć jak komary.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Śniadanie mięsne. Mięsko dietetyczne (oczywiście mowa o Diecie Optymalnej). Gotowane. Mianowicie: świński ogon z chrzanem prawdziwym i kawałek gęsi. Parę łyżek ogórkowej. Popiłem jak zwykle ''kawą'' ze śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żółtka na maśle, ser, pomidor... i szcz...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i szcz... świeży szczaw teraz bezcenny. 3 kostki czoko słodkiej zagryzłem kawę. Bo cykoria jakaś gorzka.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W piekarni- cukierni takiej sieciowej regionalnej pracują 4 kobitki w wieku mojej córki, może trochę starsze. 5 lat temu były normalne. Teraz też są ładne, ale tego piękna jest o wiele za dużo! Co te darmowe drożdżówki z tymi pracownikami robią! Panie szefie, proszę zainstalować kamery i pilnować pracowników! Kwintalowe piękno podobno już wychodzi z mody. A pamiętam niedawno jak Zosia mówiła córce, jaka ta twoja koleżanka mizerotka.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja bym się na kawę umówił z tymi paniami. Czasu w życiu braknie na pierdoły co kto je
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale co kto je determinuje pośrednio nasze życie. Jak się czujemy, kim jesteśmy, w co i komu wierzymy, co wiemy, ile zarabiamy, na co chorujemy, kiedy sapiemy, jak odnosimy się do innych itd. Można pić kawę i udawać, że tak nie jest. Choć ... nie jest to złe rozwiązanie, przynajmniej wezmą nas na normalnego.
Na obiad zupę grzybową zjadłem z 4 żółtkami zamiast makaronu, śmietanka, marchewka. Wieczorem pewnie trzeba spróbować będzie ciasta kruchego z śliwkami, bo pachnie świeżo upieczone.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale co kto je determinuje pośrednio nasze życie. Jak się czujemy, kim jesteśmy, w co i komu wierzymy, co wiemy, ile zarabiamy, na co chorujemy, kiedy sapiemy, jak odnosimy się do innych itd. Można pić kawę i udawać, że tak nie jest. Choć ... nie jest to złe rozwiązanie, przynajmniej wezmą nas na normalnego.
Na obiad zupę grzybową zjadłem z 4 żółtkami zamiast makaronu, śmietanka, marchewka. Wieczorem pewnie trzeba spróbować będzie ciasta kruchego z śliwkami, bo pachnie świeżo upieczone. A co mnie obchodzi kto jak sie czuje ,mam to gdzieś .Ważne że ja będę sie dobrze czuł .
|
|
|
|
|
|
|
|