Jarek
Go
|
Ale co kto je determinuje pośrednio nasze życie. Jak się czujemy, kim jesteśmy, w co i komu wierzymy, co wiemy, ile zarabiamy, na co chorujemy, kiedy sapiemy, jak odnosimy się do innych itd. Można pić kawę i udawać, że tak nie jest. Choć ... nie jest to złe rozwiązanie, przynajmniej wezmą nas na normalnego.
Na obiad zupę grzybową zjadłem z 4 żółtkami zamiast makaronu, śmietanka, marchewka. Wieczorem pewnie trzeba spróbować będzie ciasta kruchego z śliwkami, bo pachnie świeżo upieczone. https://www.youtube.com/watch?v=xLTRwtAqT94 Fajna co ?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mam takiej obyczaje zmieniać ? Lepiej nie ,bo sam zachoruje
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Myslałem że tanczy salse A tu znowu zarcie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Znowu mięsne śniadanie. Pasztet z wątroby wołowej. Łyżka kapusty kiszonej surowej. Trochę papryki czerwonej. Na zimno. Więc kawa ze śmietanką gorąca.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U mnie piekarnik pachniał szarlotką. Pani od jajek dała mi 6 jabłuszek i poszło. Zosię nie można powstrzymać. Kruche ciasto ze śliwkami zamroziła ledwom spróbował. Ciepłe z kawą smakuje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak to "dała"? Przecież pan Zbyszek za takie łapownictwo zaproponował 25lat! A za te jajka co sprzedaje, to uczciwie się rozlicza, czy też lewiznę bez paragonu trzepie?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To jest akurat taki specjalny przywilej (BOSKI)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Każdy by tak chciał...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Szału nie ma. Na obiad zupa grzybowa i po 5 żółtek. Co do paragonów, to faktycznie jest tak, że wolno mieć chyba do 50 szt niosek i nie pamiętam czy jest wymóg bycia rolnikiem, bo to istotne w kwestii rozliczania się z US. Na pewno powyżej trzeba się rozliczać. Ale widzę, że ludziska prawa nie przestrzegają i mają po 200 szt na ''czarno''. Świni nie wolno bić na sprzedaż, to już chyba nawet jest przestępstwem. Jak to "dała"? sprzedała za 0 zł. Promocja była.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szału nie ma. Wiadomo, "dobra zmiana" się rozkręca...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Goferki dwa z masłem i serem. Robię bez orzechów, bo zrotujemy je z 2 miesiące - przestały smakować. Kawa, śmietanka i kawałek ciasta kruchego z jabłkiem. Kruszonka była z kokosem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas zaraz będzie niedzielna żółtkownico-jajecznica na boczku, z plasterkami wędliny i szczypiorkiem. Już słychać jak boczek na patelni skwierczy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U nas taka będzie na obiad, bo grzybowa już się przejadła i musi dojrzeć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Zmieliłam dziś 3 kg mięsa różnego, wieprzowiny, wołowiny i boczku, część zamroziłam, część odłożyłam do jutrzejszej zapiekanki z bakłażanem, a z reszty usmażyłam, a raczej udusiłam mielone. Sporo ich wyszło, więc poporcjowałam i zamroziłam, będę miała "asa w rękawie", kiedy przyjdzie zrobić kiedyś pośpieszny obiad
|
|
|
|
|
|
|
|