Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3141049 razy)
|
Jarek
Go
|
Co za energia i ile zdrowia
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie da się ukryć.
1,5 gofra z masłem i pasztetem z woła i 2 łyżki twarogu. Kawa, śmietanka, kawałek szarlotki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jem wcześniej, bo później nie zdążam z obiadem przed kolacją.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jem wcześniej, bo później nie zdążam z obiadem przed kolacją. Zawsze można zjeść obiad po kolacji...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Jem wcześniej, bo później nie zdążam z obiadem przed kolacją. Zawsze można zjeść obiad po kolacji... Przed kolacją oczywiście podwieczorek ... a drugie śniadanie kiedy? Pogubiłam się całkiem
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A ten lunch to co to jest?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U mnie to znaczy zupa z prawdziwków ze śmietanką i 5 żółtek. Ale to równie dobrze mogą być: zimne przystawki: sałaty, wędliny, pasztety, musy, terriny, potrawy w formie koktajli, zupy: klarowne, kremy, zabielane, dania główne: rybne, z drobiu i innych mięs, jarskie, wegetariańskie z dodatkami warzywnymi i skrobiowymi, desery: ciasta, kremy, musy, puddingi, lody, sorbety, owoce, napoje alkoholowe lekkie, np. wino dostosowane do menu, piwo
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U mnie to znaczy zupa z prawdziwków ze śmietanką i 5 żółtek. Ale to równie dobrze mogą być: zimne przystawki: sałaty, wędliny, pasztety, musy, terriny, potrawy w formie koktajli, zupy: klarowne, kremy, zabielane, dania główne: rybne, z drobiu i innych mięs, jarskie, wegetariańskie z dodatkami warzywnymi i skrobiowymi, desery: ciasta, kremy, musy, puddingi, lody, sorbety, owoce, napoje alkoholowe lekkie, np. wino dostosowane do menu, piwo I to wszystko trzeba naraz?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Zrobiłam tę zapiekankę z mięsa mielonego, bakłażana, pod beszamelem, gruba warstwa sera na to. Pyszne było i jeszcze sporo zostało, więc jutro obiad mam z głowy. Zaraz się biorę za klarowanie masła, pierwszy raz w życiu, zobaczymy, co mi wyjdzie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Świetne. Dawien, za komuny miałem takiego sąsiada. Pracował na trzy pełne etaty! Wiele lat. Mieli wszystko w domu, na kaloryferach pęta kiełbasy zwyczajnej zwisały (przeróbka na podsuszaną), żytnia w barku, mikser do koktajli, nowy tivi (black, oczywiście). W dzień pracowała na budowie, po południu jakieś drogi robił, w nocy wypoczywał w piekarni. A i nieraz fuchy jeszcze, bo niedziele przed południem miał wolne! Jeszcze dodatkowo miał chyba schizofrenię, nie żyje zmarł dość młodo, nie miał 60
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ale żył potrójnie, to jakby miał co najmniej 180 lat
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Wkładał na kupkę w szafie banknoty, a syna miał takiego, że nie pozwolił, aby kupka urosła ani o centymetr, a że miał coś z deklem, to zapominał. Mało tego! Działał jeszcze społecznie! Był ORMO-wcem, miał taki fajny kask i pistolet prawdziwy! Oczywiście można było sobie go ponosić. Czy dla tej kiełbasy warto było? Czas miał zorganizowany jak nikt. 180? Szybko zleciało.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kanapeczka z jajkiem. Czyli gofer z masłem i 4 żółtka z cebulką i skwarkami. Sera żółtego nie miałem jako pierzynki. Kawałek szarlotki, kawa, śmietanka, czoko.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Zapiekanki dzień drugi. Wieczorem trzeba będzie budyń żółtkowy zrobić, żeby dobrego białka nie zabrakło w proporcji. Upiekłam też ciasto, takie bez mąki, tylko czekolada, jajka, masło i śmietanka. Do kawy super!
|
|
|
|
|
|
|
|
|