|
Diogenes z Synopy
Go
|
3 placki serowe z masłem pokryte szczelnie salcesonem czarny, ozorkowym i mortadelą. Pół papryki żółtej. Kawa śmietankowa z cukrem i 3 kostki czokoloko.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na obiad zjadłem kawę ze śmietanką i cukrem. Spory kawałek tortu jagodowego.
Na kolację w planie:
Pieczona dynia w paskach z masłem oraz żółtka na podsmażonej kiełbasce boczkowej
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Wczoraj na imprezie jedliśmy całkiem optymalnie, jajka w majonezie, flaczki, sałatkę jarzynową, kotleta i kabanosy. Nie wiem po co ludzie się tak tym chlebem zapychają, skoro taki wybór potraw na stole. Dziś będzie leczo z klopsikami z karkówki na smalcu gęsim. Ale to później...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A teraz woda z cytryną
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na obiad zjadłem kawę ze śmietanką i cukrem. Spory kawałek tortu jagodowego.
Na kolację w planie:
Pieczona dynia w paskach z masłem oraz żółtka na podsmażonej kiełbasce boczkowej
U nas jest dzisiaj jabłecznik z bitą śmietanką na biszkopcie...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dziwna ta dynia. Kiedyś bardziej nam smakowała. Może inna odmiana. Zosia mówi, że kartofle i marchewka lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Skoro tak mówi, to znaczy, że tak jest...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
rozumie się. Placka z masłem i dwa plastry cwaniaka czarnego. 1 franka. Pół papryki żółtej. Popiłem kawą mleczną z cukrem. Kawałek torta jagodowego.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na dzisiejszy obiad: dyniowa- krem, nie była taka zła. Podrasowałem wiadomo czym (masło, kw śmietana, skwarki z żółtkami). Cząstki wołowiny rozgotowanej nie dały się wyczuć. Na kolacją zamiast tortu będą dziś frytki na smalcu z keczupem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas nuda. Frytki z kotletem schabowym...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Śniadanie jak człowiek: 3 żółtka na boczku wędz. z cebulką i łyżką buraczków + placek ser-jaj. Obiad jak ... nie wiem co, taka rozpusta: sernik gotowany z bitą śmietanką! Popchnięte kawką z ogromnym maślanym okiem i śmietanką. I kostka czeko gorzkiej. Ot. Miałam ochotę na frytki w porze kolacjowej ale tylko ochotę, bo głodna nie jestem i ... niech żyje słodkie lenistwo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Resztkę cwaniaka czarnego i i franka zjadłem. Gofra z masłem i serem żółtym. Papryka. Popiłem kawą mleczną z cukrem i 2 czokoloko. Teraz mleczną wypiję, ale prawdziwą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U mnie też druga kawa śmietankowa. Na śniadanie 4 żółtka rozbełtane na patelni z masłem. Do tego dwa cienkie plasterki sera (i pół jabłka osobno po śniadaniu). Bez szcz...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Echo aż tutaj słychać...
|