Diogenes z Synopy
Go
|
Bo po ''zdrowym'' błonniku dźwięk ''wystrzału'' słychać z daleka.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ale sobie dogadzacie! "Przylecą" "Kosmici" i oddzielą Żółtków od Białków i Skorupków. I dadzą hybrydę każdemu kto ma łyse opony, przekładnie w proszku, komputer zalany, przewody pokruszone, blachę zeżartą, dymiący silnik. Tylko na brak przeglądu i ubezpieczenia patrzeć nie będą.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na obiad ponownie dyniowa - krem. I znowu po 5 żółtek na skwarkach. I na kolację tez powtórka - frytki. Coś nic nowego nie mogę wymyślać. Coraz mniej potraw mi smakuje. Niezamierzone niekomplikowanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Grzyby na dynię zamieniliście... Duża była - 3/4 zamrożone. My też tak na pół wegusy.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U mnie od trzech dni omlet z dwóch jajek i dwóch żółtek ze śmietanką zmiksowanych, posypany 3 g cukru pudru. Na maśle. Obiad to resztki wczorajszych żeberek, żółtka sadzone i ziemniak z masłem. Kalafior. Deser: wiśnie w syropie własnej produkcji (1 łyżka) i kubek śmietanki. Kostka czekolady. Gdyby nie te żeberka to by podeszło pod wege
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U mnie od trzech dni omlet z dwóch jajek i dwóch żółtek ze śmietanką zmiksowanych, posypany 3 g cukru pudru. Na maśle. Obiad to resztki wczorajszych żeberek, żółtka sadzone i ziemniak z masłem. Kalafior. Deser: wiśnie w syropie własnej produkcji (1 łyżka) i kubek śmietanki. Kostka czekolady. Gdyby nie te żeberka to by podeszło pod wege Anulko ten omlet to taki no wisz
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A skąd, dla wegusiów tylko te wiśnie i ziemniaki, ale nie na maśle są jadalne. Kopyta idzie na czymś takim wyciągnąć! Bo ja mówiąc wege mam na myśli wegetarian, a ty wegan
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ja ostatnio średnio co drugi dzień mięso jem Żółtko to też mięso, nawet z kościami i piórami, to takie całe kurczątko tylko, że jeszcze w płynie. Gdyby tak zhomogenizował całego dorosłego ....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rozłożone na czynniki pierwsze.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Śmietankowa kawa z cukrem. Optygofr z masłem i 2 porządne franki. Zosia wolała ser podpuszczkowy. Papryka.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Trzeba przygotować skromny obiad. Należy sięgnąć do zamrażarki po zasmażane buraczki i usmażyć po 5 żółtek na skwarkach. I już.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W hotelu 7700km stąd były w cenie poranny szwedzki stół, a ja zagościłem tam na 3 tygodnie. Pierwszego dnia wyżarłem 80% parówek i kawał masła. Następnego dnia samoistnie było podanych 100% więcej parówek. Więc ponownie skusiłem się na parówki. Ale wykonałem na oczach obsługi gest "jutro ze wskazaniem na" ... jaja na twardo. Kolejnego dnia było 100% podanych więcej jaj na twardo. I dobrze, więc je wybrałem, i tym razem gest wskazał parówki. Po kilku dniach wszystko było jasne i uśmiech u obsługi, raz parówki, raz jaja, a do tego już normalne ilości już jakiś drobnych dodatków. A to było w 2006 roku. Kto w tedy słyszał o r@(a=o)acjach, ja na pewno nie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trzeba przygotować skromny obiad. Należy sięgnąć do zamrażarki po zasmażane buraczki i usmażyć po 5 żółtek na skwarkach. I już. Trochę późno, nie wiadomo czy kolację zdążysz zjeść... Lepiej zjedz wieczorem śniadanie, to jutro na obiad i kolację Ci czasu starczy...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Poniedziałek - późna kolacja Wtorek - kolacja Środa - podwieczorek Czwartek - obiad (obiady czwartkowe) Piątek - drugie śniadanie Sobota - grill Niedziela - śniadanie, jakieś gościnne co nieco. Tak hipotetycznie.
|
|
|
|
|
|
|
|