Diogenes z Synopy
Go
|
Trochę późno, nie wiadomo czy kolację zdążysz zjeść... Nie zdążyłem. Dziś kompot na kolację. Sobota - grill
chyba gil.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Próbowałeś może zmielone mięso z dodatkami jakoś w gofrownicy zamkniętej grillować?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pewnie da się...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Grille dają i wytrzymują wyższe temperatury niż teflon na gofrownicy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Z mojego grilla zszedł teflon, ale takiego za 99 zł. Kupiłem następnego za cztyrysta i nie używam go w ogóle. Bo tłuszcz z niego zwiewa.
Przez noc zgłodniałem wobec tego: 2 optygofry z masłem jeden z 16 plasterkami kiełbasy długo-dojrzewającej (jak żyletka), drugi z mazdamerem. Papryka. Popiłem kawą mleczną z cukrem i 2 kostki czoko. Pisząc o mleku zawsze mam na myśli te 30% pasteryzowane bez dodatków.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Podobno na obiad będzie żurek, ale nie wiem czy z kartoflami. Na pewno z żółtkami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja podobnie. Dzisiaj wcześnie wyjechałam do Gdańska, to nie chciało mi się w domu jeść śniadania (tylko kawę ze śmietanką wypiłam). Ze sobą wzięłam "kanapki" z gofrów z masłem, bekonem, serem i z ogórkiem świeżym. Smakowało. A na obiad zupa ogórkowa (zgodnie z linią polityczną)...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Jak tydzień temu dostałam smaka na omleta tak ciągnę do dziś Kakao ze śmietanką do tego. Na obiad bitki z karczku duszone z cebulką, w śmietance+ziemniak z masłem+brukselka z masłem Deser- gofr ze śmietaną i startą czekoladą. (o ile przyjdzie ochota na deser)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
(zgodnie z linią polityczną)... Forum polityczne, to i linia musi być...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dobrze że Unia na forum nie narzuciła normy na krzywiznę polityczną. #linia #ogórek #krzywizna #norma #Unia_Europejska
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak krzywizna zgodna z normą unijną, to tylko w bananku...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale ze skórką czy bez?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywiście, że z, bo rozmiar przyjemniejszy i konsystencję trzyma...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale obierać też jest fajnie, gdy uwypukla się to i owo i zraz smak na sam widok przychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Podobno na obiad będzie żurek, ale nie wiem czy z kartoflami. Na pewno z żółtkami. Żurek jesz nożem i widelcem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to zupa Reniu! Do zupy przeważnie jest wkładka mięsna w postaci kiełbasy lub sztuki mięsa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No, ale musi być czysta sztuka, taka higieniczna...
|
|
|
|
|
|
|
|