Diogenes z Synopy
Go
|
Też dziennie z 300 ml do 500 w porywach wypijam śmietanki. Dziś kawa mleczna. Gofra z masłem i salami 4 plastry, papryka. Troszku kruchego ciasta. Starłem Zosi marchewkę i roztopiłem kostkę masła, bo piecze ciasto marchewkowe z orzechami. Ciekawe czy kremem go przełoży?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Z jakiego przepisu to ciasto? Bo mam wykopane resztki marchwi z ogródka i wypada mi coś z nią zrobić. Dziś śniadania jeszcze nie jadłam, organizm sobie widocznie urządził Intermittent Fasting bo nie jestem jeszcze głodna. Wczoraj były flaczki, może dlatego
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Z jakiego przepisu to ciasto? Bo mam wykopane resztki marchwi z ogródka i wypada mi coś z nią zrobić. Po swojemu jakoś to robi. wpisz w gugla ''ciasto marchewkowe na maśle z orzechami'' - coś powinno wyskoczyć ciekawego. I połowę munki daj co w przepisie, i więcej masła i się przepis zoptymalni i oczywiście z 1/3cukru jedynie, bo nie zjesz. Można potraktować to jako ''biszkopt'' i poprzekładac kremem lub dżemem ( wtedy mniej cukru) - polać czkolodą posypać czymś (wiórki, orzechy)
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dziś nie ma niedzielnego obiadu. Nawet prawdziwków nie rozmroziłem do żółtek. Sporo skwarek po przetopie słoniny dodałem jedynie i szalotkę. Wbiłem dziesiątkę. Kartofli ani buraków nie robiłem, bo:
podwieczorek niedzielny będzie. Wspomniane ciasto marchewkowe.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ciasto wyszło super, ale masła tam w przepisie nie było. Pomimo tego dotłuszczone porządnie, kremem ze śmietanki i mascarpone, na wierzchu prażone wiórki koko, taka moja wariacja marchewkowa
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Aż za dobre. Kiedyś Zosia wlewała szklankę ''zdrowego'' oleju. Tera kostkę masła. U nas bez mascarpone.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Rankiem - dwa kawałki pasztetu z woła. Gofra z masłem i 3 plastry salami. Papryka. Kawa mleczna z cukrem i kawałek ciasta marchewkowego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To już masz chyba śniadanie z obiadem zaliczone...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jeszcze tylko kawa prawdziwa. Do mięsnego by trzeba pójść (a tu nastraszyli że zabraknie i drogo! ), nie ma chętnych, więc żółtka będą na obiad. Jutro się kupi jakieś ''ochłapy''. Pływałem rano 26 min - więc zgłodniałem. Zosia jadła tylko sam pasztet i ciastko i kawę m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Bez diety odpowiedniej to nawet, gdy schudnie, to efekt jojo nastąpi. Gdy zaprzestanie. Na basenie pełno takich grubasów, co parę lat chodzą już. W tym ordynator 150 kilowy od cukrzycy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Poziom wody podnoszą...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Oraz poziom motywacji.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na obiad po 5 żółtek na skwarkach. Frytki z 2 średnich ziemniaków. Ja przyczepiłem się jeszcze do ciasta marchewkowego.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Gofra z masłem i 4 plastry sera. Papryki część. Kubek kawa mlecznej i 3 czokoloko. Zosia zjadła mi pasztet.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dwa dania dziś. Zosia zrobiła gulasz z mięsa II sortu (chyba pocięta ogonówka?) na młodych grzybkach, smalec, śmietana. Ja zaś zrobiłem 29 deko wątróbki na maśle z cebulką. Podzieliliśmy się naszymi dziełami. Do konsumpcji dodaliśmy po 25 gr kaszy jaglanej i po ćwiartce pomarańczy. Popiłem kompotem z czarnej porzeczki. Niewiele tego poszło, będzie na jutro.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kubek słodkiego kakao przed snem.
|