Diogenes z Synopy
Go
|
Gofra z ćwiartką masła i mortadelą (pychota) i kiełbaskę myśliwską, ździebko salcesony czarnego. Papryka. Popite gorąca śmietanką z inką i cukrem. Łyżeczkę tortu jagodowego uszczknąłem przed zamrożeniem. Zosia już nie ma smaku, robi całkiem niesłodkie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i z zasmażką
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja mam w zamrażalniku gęsie wątróbki. Chyba przed Świętami trzeba będzie z nich pasztet zrobić... Chyba na 1/2 kilo wątróbek kilo boczku świeżego to będzie dobrze...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pewnie tak. U nas mają tylko chudy boczek, to zmieliłbym słoninkę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas (tam gdzie kupuję) to w boczku średnio 1/4 to jest chude mięso a reszta to "słonina"...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tylko bez szczegółów gastrycznych proszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dwa dni jedliśmy pieczoną kaczkę (Promo w Kauflandzie 7,70 za kg) Dziś dodatkowo zrobiłam naleśniki z mascarpone, bez mąki są delikatne i puszyste, lepsze niż u Gesslerowej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I co? Dobra kaczka była?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Bardzo dobra! I sporo smalczyku się wytopiło, bo wybierałam takie największe sztuki.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kaczka po 7,70zł/kg to bardzo dobra cena jak na "dobra zmianę"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na fermie w Deszcznie padło ok. 700 gęsi. może to z tych ferm z Lubuskiem? Wykryto ognisko wirusa ptasiej grupy, wdrożono odpowiednie procedury http://stooq.pl/n/?f=1133413&c=1&p=4+22
niedzielna żółtkownica: 5 żółtek, sporo mortadeli w paski i ćwiartka masła, czubryca czerwona. Popite gorącą śmietanka cukrem, 3 kostkami czokoloko i ćwiartka pomarańczy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niedzielna jajecznica na boczku - z dodatkiem wędliny i szczypiorku.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mleczny obiad: śmietanka z kawą cały kubek gorącej, i sernik przepuszysty okrutnie, przesmaczny - pół zjedliśmy. Zosia jakiś nowy przepis wypróbowała, aby dla normalnych osób też nadawał się (jedynie kostka masła i kubek śmietanki na pół kila twarogu i 10 jaj, morele). Śmietanka extra ubita plus piana z białek spowodowała, że smakował jak ptasie mleczko (obtoczone gorzką czekoladą). Pewnie za wysoko białkowy był, więc zjadłem 3 kawały z plastrami masła co spowodowała dodatkową eksplozję smaku.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
na fermie w Deszcznie padło ok. 700 gęsi. może to z tych ferm z Lubuskiem? Wykryto ognisko wirusa ptasiej grupy, wdrożono odpowiednie procedury http://stooq.pl/n/?f=1133413&c=1&p=4+22
niedzielna żółtkownica: 5 żółtek, sporo mortadeli w paski i ćwiartka masła, czubryca czerwona. Popite gorącą śmietanka cukrem, 3 kostkami czokoloko i ćwiartka pomarańczy.
|
|
|
|
|
|
|
|