renia
|
Jak Wy się na tym znacie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
U mnie kawa z masłem i do tego kromka orzechowo-makowa z: masłem, serem i salcefiksem ozorkowym. Zagrycha to 1/3 papryki z zamrażalnika. Pyszne i chyba zdrowe, bo ja się za bardzo nie znam?! Przy okazji optymalne pozdrówka dla wszystkich, miałam długi post od kompa, teraz już mam nowy sprzęt i cieszę się (chyba, bo czas będzie szybciej uciekał przy nim)?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ostatnio zrobiłam gofry orzechowe bez twarogu i dobre były... Mają inne BTW - mniej białka a więcej węglowodanów, ale wszystko idzie zbilansować (nawet chleb ze smalcem )
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Gofry są fajne, ostatnią porcję ze dwa tygodnie jadłam (na spółkę z wnukiem). Tylko wkurza mnie to pieczenie, długo się czeka, szybciej plasnąć ciasto na patelnię i placuszki usmażyć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja je rzadko zjadam. Na ogól mam w zamrażalniku je na okazje wyjazdowe...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja też gofry rzadko robię, szybciej wychodzą żółtka zagryzione plastrem boczku
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Dziś był szybki obiad, krokiety z grzybami i żółtym serem, do popijania barszcz na wywarze białkowym. Szybki dlatego, że naleśniki usmażyłam wczoraj, farsz też wczorajszy, a wywar od kilku dni w lodówce czekał. Więc jak już tak było wszystko ładnie przygotowane to dziś dokończenie nie trwało nawet pół godziny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Truskawki mrożone?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
No raczej trudno o świeże
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Truskawki mrożone?
Nie.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Przedwczoraj upiekłam cały 2-kilowy karczek i teraz go sobie odkrawamy po kawałku codziennie i zjadamy z frytkami i surówką. Ale nudy Nie ma co w kuchni robić Z nudów upiekłam ciastka migdałowe do kawy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas dzisiaj będą kotlety mielone (dałam w mięsnym zmielić 6 kilo boczku świeżego z kilogramem łopatki). Pychota, soczyste...Jedliśmy je już w sobotę, a dzisiaj będzie powtórka. Mogłam dzisiaj kupić całego dzika za 100 zł. Badanego. Ale nie chciałam. Po co on mi?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
100 zł za dzika? To jak za darmo! Jakiś lewy musiał być
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
100 zł za dzika? To jak za darmo! Jakiś lewy musiał być Reni to wszystko z nieba za prawie darmo leci Ja bym bezdomnym na wigilię kupił ,żeby te święta sprawiedliwe były
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bezdomnym to lepiej wodę z butelki pet i chleba nakupić, bo to po bożemu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
100 zł za dzika? To jak za darmo! Jakiś lewy musiał być Nie wiem. Od myśliwego...
|
|
|
|
|
|
|
|