Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! Więcej takich trzeba! Nawet można pracę naukową napisać typu "Sutek świński, a propagowanie wegetarianizmu"...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
To naprawdę świństwo! Zawsze mięso było ze sklepu, a tu nagle okazuje się, że ze świni? Jak można było ludzi w nieświadomości trzymać ... mają rację weguski, że ją zdrowy szczypiorek - tylko jak się okaże, że korzonki roślinek kogoś brzydzą? To już nie wiadomo całkiem co jeść
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mięso ma podrożeć, to trzeba je obrzydzić, aby sprzeciwu nie było...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Wątróbka z królika z cebulką na smalcu, ziemniak z masłem i surówka z kiszonej kapusty. Na deser bita śmietana i parę śliwek z kompotu zmiksowanych na mus. Herbata z melisą (nie, nie jestem zdenerwowana )
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Nie liczyłam z ilu królików, ale zapewne więcej niż jednego, bo był równy kilogram wątróbek W dwa dni powinniśmy je "zutylizować" we trójkę (licząc psa)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Jeden królik z kilogramową wątrobą, to by musiał chyba być król... Albo sześć króli... Albo królik chowany na tzw. watrobę przetłuszczoną? Teorytecznie jest to możiwe........ Z doświadczenia: wątroby kaczek i gęsi tuczonych przymusowo kukurydzą (węglowodanami) osiagały ciężar, po 1 mięsiącu tuczu, od 0,5 do nawet 2 kg- rekordzistki. We Francji, Szwajcari, Niemczech wyroby z wątrób przetłuszczonych są drogim rarytasem, kupowanym często z okazji świąt....
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Śniadanie iście królewskie- omlet z jajka i dwóch żółtek, farsz z mascarpone z żółtkiem i polewa z kostki czekolady roztopionej z masłem, pyszne! Zaraz idę robić sałatkę jarzynową, żeby uczcić dzisiejszy dzień wolny od pracy
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Co wy śniadań nie jecie, czy jak? Trzeba podpisać stosowną listę zjedzonych dziś żółtek przecież!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ile dzisiaj macie na "liczniku"? Ja 8...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pięć na dniówkę mi starczy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ile dzisiaj macie na "liczniku"? Ja 8... Lekarz od siedmiu boleści byłby załamany!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pięć na dniówkę mi starczy. U mnie różnie na ilość wygląda... Nie lubię monotonii...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ile dzisiaj macie na "liczniku"? Ja 8... Lekarz od siedmiu boleści byłby załamany! Kazałby zaszczepić się na żółtaczkę w razie czego...
|
|
|
|
|
|
|
|