|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
O, jeśli tak to idę jutro na poszukiwanie czosnku niedźwiedziego, bo bardzo lubimy
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A co kto jadł na śniadanko, to już nikt nic nie pisze Nudy
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Bo ile razy można mówić, że żółtka z masłem?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bo ile razy można mówić, że żółtka z masłem? A goferek, ciasteczka kruche, i czoko, to chyba nie to samo. A, zapomniałem o kawie opty i wit C
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
O, jeśli tak to idę jutro na poszukiwanie czosnku niedźwiedziego, bo bardzo lubimy Mam las pod nosem, a czosnek niedźwiedzi w nim nie rośnie Podobno na drugim końcu Bydgoszczy jest mnóstwo tego czosnku ale to cała wyprawa, a ja nie znam też tamtejszych lasów i mogłabym się zagubić. Oj dolo moja niedolo ... bardzo lubię ten czosnek i chciałabym posmakować świeżego, bo dotychczas tylko suszony jadłam.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale w warzywniaku jest taki piękny, wyrośnięty i z Chin do tego...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Czemu ja tego nie wiedziałam? Już lece nabyć te pyszności.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Do jakich dań dodajecie ten czosnek niedźwiedzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Świeży pewnie smakowałby z twarożkiem, jajecznicą. Suszony to nie to ... tak jak czosnek granulowany, tylko raz kupiłam i już dziękuję, nie lubię. Chiński czosnek przed laty kupiłam w jakimś markecie - cieszyłam się jak głupia, bo taniocha i zrobiłam nalewkę na spirytusie - z pół dużego weka. Po kilku dniach zzieleniał i śmierdział strasznie - wylądował w kibelku. Szkoda mi było tego obierania, no i spirytusku. Ot, nauka kosztuje
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ja czosnek niedźwiedzi używam zamiast szczypiorku, więc pasuje i do twarogu, i do jajecznicy, jak mówi Kryanna, a i plastry pomidora można posypać (o chlebie ze smalcem nie wspominając )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A włosy nie brunatnieją po tym niedźwiedzim...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A włosy nie brunatnieją po tym niedźwiedzim... Tylko tym co je mają...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to szkoda, bo bardziej chodzi właśnie to tych, co nie mają...
|
|
|
|
|
|
|
|
|