Jarek
Gość
|
Jak spowiedz potrzebna, to juz jest dobrze
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak tak czĹowiek na tym ĹťO, tak prosto i wstrzemiÄĹşliwie zaczyna jeĹÄ po pewnym czasie, to aĹź strach pomyĹleÄ, w jakÄ
anoreksjÄ wpadĹ Tomasz po tylu latach...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Ale ziemniaki jem, bo skÄ
dĹ te wÄglowodany trzeba braÄ. Pomidorek to za maĹo...Z czekoladÄ
siÄ rozstaĹam (sporadycznie kilka kostek siÄ zdarza)...
Z weglowodanami nie mam zadnego problemu. Zjadam po prostu sezonowe jak seler, pietruszka, burak, pomidor ( choc to owoc). Lubie bardzo baklazany, fenkul, kapusta. Grule mi sa zupelnie nie potrzebna.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Piwska nie chlapniesz? Nie. Wole wino i goralska sliwowice. Trzeba przeciez zyc, tak.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
Grule Kartoffeln isst man in verschiedenen Teilen der Welt in verschiedenen Varianten. >> Ziemniaki je siÄ w róşnych czÄĹciach Ĺwiata w róşnych wariantach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z weglowodanami nie mam zadnego problemu. Zjadam po prostu sezonowe jak seler, pietruszka, burak, pomidor ( choc to owoc). Lubie bardzo baklazany, fenkul, kapusta. Grule mi sa zupelnie nie potrzebna. Warzywa teĹź lubiÄ. Wczoraj byĹa fasolka szparagowa (pewnie ostatni raz w tym roku) dzisiaj jest tarta marchewka z jabĹkiem do obiadu. Rano byĹ pomidorek...a co to jest fenkul zobaczÄ w googlach...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Z weglowodanami nie mam zadnego problemu. Zjadam po prostu sezonowe jak seler, pietruszka, burak, pomidor ( choc to owoc). Lubie bardzo baklazany, fenkul, kapusta. Grule mi sa zupelnie nie potrzebna. Warzywa teĹź lubiÄ. Wczoraj byĹa fasolka szparagowa (pewnie ostatni raz w tym roku) dzisiaj jest tarta marchewka z jabĹkiem do obiadu. Rano byĹ pomidorek...a co to jest fenkul zobaczÄ w googlach... Pewnie jak zwykle cos zle napisalem. Ale chodzi o koper wloski.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
TeĹź juĹź go znalazĹam... A jak go jesz? Na surowo?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
TeĹź juĹź go znalazĹam... A jak go jesz? Na surowo? Nie. Szatkuje jak cebule i albo smarze na tluszczu albo wkladam do piekarnika z innymi warzywami. Tak wlasnie robie najczesciej. Nie wszyscy go lubia. Moja zona np. nie bo smakuje anyzowo. Poza tym jest przywozony z Wloch oi dlatego najporawdopodobniej jest "szprycowany chemia". Najlepiej jesc warzywa sezonowe swierze albo sezonowe mrozone i najlepiej kiedy pochodza z Twoich terenow. Wowczas nie ma potrzeby ich chemizowania aby przetrwaly podroz. Wiem, ze wybor jest maly.....ale tak zdrowiej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno. Ale czasami jest dobrze sprĂłbowaÄ coĹ nowego...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
|
Reniu, jak chcesz coĹ nowego to proponujÄ topinambur
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nic nowego, podobnie jak skorzonera. Teraz sÄ
inne superfood, ale spamiÄtaÄ trudno...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Piwska nie chlapniesz? Nie. Wole wino i goralska sliwowice. Trzeba przeciez zyc, tak. Pewnie tylko kieliszek gĂłra dwa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Reniu, jak chcesz coĹ nowego to proponujÄ topinambur Anulka, to sÄ
jakieĹ korzenie podobne do imbiru... Mnie takie widoki nie zachwycajÄ
... Ale moĹźe siÄ mylÄ "nie osÄ
dza siÄ ksiÄ
Ĺźki po okĹadce", moĹźe sÄ
smaczne...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Pewnie Ĺźe smaczne. Ucieram marchew z tymi korzeniami + jabzo i wcinam na surowo, super smaczne
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Reniu, jak chcesz coĹ nowego to proponujÄ topinambur I apiaÄ siÄ muszÄ wujka Google pytaÄ... Wkurzy siÄ na mnie... O tym rozmawialismy juz baaaaaaardzo dawno. Nie pamietasz po prostu. Topinambur jest w Danii standardem dla ludzi z cukrzyca i jedza go zamiast ziemniakow. Ciekawe warzywko.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Pewnie Ĺźe mam. Taka gĂłralska flaszka to literek, i ile kopniÄÄ ma, bo ja do jednego nie siadam
|
|
|
|
|
|
|
|