Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3175737 razy)
|
renia
|
Ja też często (głównie w niedzielę na wspólne śniadanie) dodaję śmietankę 36% do jajecznico-żółtkownicy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
To jest piękne w jajecznicach, że każda może być inna na 365 dni roku. Ale jak daleko takie myślenie pada od "z czym chcesz dzisiaj chleb"(na drugie śniadanie), podmieniamy drugie na pierwsze, chleb na jaja, dni robocze na wszystkie i voil?!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ta, a boczek wegański?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dobrze obłożona pajda chleba na DJ jest super
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak boczek może być bez mięsa, to i jajówa bez jaj. Ale jaja na śniadanie fajna sprawa, choć mi się lekko przejadły i mam przerwę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Oscypek bomba sam w sobie, zajadam wędzony i niewędzony, mają u mnie z 8 rodzajów na "góralskim" stoisku, ale pewno Ty znasz lepsze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Oscypek bomba sam w sobie, zajadam wędzony i niewędzony, mają u mnie z 8 rodzajów na "góralskim" stoisku, ale pewno Ty znasz lepsze.
Nie , nie znam lepszych bo oscypek jest jeden. Albo jest oscypek albo nie. Oscypek jest w 100% z mleka owczego i moze byc wedzony albo nie. Osobiscie uwielbiam wedzony. A stragany "goralskie" na nizinach sa pewnie takie jak tu w Lodzi, "goralskie" w cudzyslowie. Ale co tam, na dobra sprawe, kazdy wedzony ser jest dobry, ale ja krowiego mleka nie lubie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oscypek bomba sam w sobie, zajadam wędzony i niewędzony, mają u mnie z 8 rodzajów na "góralskim" stoisku, ale pewno Ty znasz lepsze.
Nie , nie znam lepszych bo oscypek jest jeden. Albo jest oscypek albo nie. Oscypek jest w 100% z mleka owczego i moze byc wedzony albo nie. Osobiscie uwielbiam wedzony. A stragany "goralskie" na nizinach sa pewnie takie jak tu w Lodzi, "goralskie" w cudzyslowie. Ale co tam, na dobra sprawe, kazdy wedzony ser jest dobry, ale ja krowiego mleka nie lubie. Nie, bez ściemy, z owczego, ale są różne stopnie uwędzenia plus różne rodzaje mleka; z owcy wrzosówki lub czarnej nowozelandzkiej. Uwielbiam tę gumowato-skrzypiącą konsystencję. Do tego kilka kabanosów i nic więcej nie trza.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Oscypek bomba sam w sobie, zajadam wędzony i niewędzony, mają u mnie z 8 rodzajów na "góralskim" stoisku, ale pewno Ty znasz lepsze.
Nie , nie znam lepszych bo oscypek jest jeden. Albo jest oscypek albo nie. Oscypek jest w 100% z mleka owczego i moze byc wedzony albo nie. Osobiscie uwielbiam wedzony. A stragany "goralskie" na nizinach sa pewnie takie jak tu w Lodzi, "goralskie" w cudzyslowie. Ale co tam, na dobra sprawe, kazdy wedzony ser jest dobry, ale ja krowiego mleka nie lubie. Pewnie z tymi serami jest tak jak z "góralskimi" ciupagami "Made in China"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak boczek może być bez mięsa, to i jajówa bez jaj. Ale jaja na śniadanie fajna sprawa, choć mi się lekko przejadły i mam przerwę. Ja tak mniej więcej po pół roku na DO też poczułam niechęć do jedzenia jajek. Ale kombinowałam jakieś tam inne omlety i przeszło mi. A teraz od 10 lat lubię je coraz bardziej... Ja się nie zmuszam, nie to nie, łachy bez, jest tyle dobrego i wartościowego żarcia, że hej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja nie wiem już co można jeść na śniadanie jak np. nie ma w domu jajek. Raz jechałam specjalnie do sklepu. Ale na ogół mamy zapasy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Oscypek bomba sam w sobie, zajadam wędzony i niewędzony, mają u mnie z 8 rodzajów na "góralskim" stoisku, ale pewno Ty znasz lepsze.
Nie , nie znam lepszych bo oscypek jest jeden. Albo jest oscypek albo nie. Oscypek jest w 100% z mleka owczego i moze byc wedzony albo nie. Osobiscie uwielbiam wedzony. A stragany "goralskie" na nizinach sa pewnie takie jak tu w Lodzi, "goralskie" w cudzyslowie. Ale co tam, na dobra sprawe, kazdy wedzony ser jest dobry, ale ja krowiego mleka nie lubie. Pewnie z tymi serami jest tak jak z "góralskimi" ciupagami "Made in China"... Reniu, dzisiaj wszystko jest podrabiane. Kiedys to byly i ciupagi i gorole! A sery byly takie i tyle, ze nie trza bylo jesc jakis tam podrabianych kielbas ino baranek i syrek albo bundz. Dzis.....wszystko made in cus tam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
To prawda! Dzisiaj bylem w sklepie " swiat serow" w Lodzkiej Manufakturze i kupilem kawalek sera owczego, holenderskiego ( bo tylko takie tu maja) z rozmarynem. Bardzo dobry ser, super ser ale za 100 gr 15 zl. U nas, w Zakopanem za 15 zl mozna bylo kupic 300 gr prawdziwego oscypka. W ogole macie ceny tu w Polsce, ze ho,ho. Czesto, gesto sa wyzsze niz w Danii. Na dobra sprawe prawie wszystko. A poza tym znane europejskie produkty, firmowe produkty sa podrabiane i nie smakuja tak, jak smakowac powinny a ceny sa takie same albo wyzsze jak w Danii czy tez Niemczech itd. Ale to dluzszy temat i na pogranivzu polityki, wiec tu nie pasuje. W kazdym badz razie ser smakuje zajefajnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|