Blackend
|
Ale cebulka powinna być na surowo aby utrzymać 1,5 metrowy kontakt.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A to w innych zestawach leci prozdrowotnie, zmiksowana z mlekiem UHT i drożdżami.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
Drożdże są super.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, bez drożdży grunwaldówka nie wyjdzie
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Twaróg na słodko, bo mi się na sernik nie chciało czekać. -200g twarogu -200ml śmietanki 36% -4 żółtka -saszetka 16g cukru migdałowego. Testuję sobie te różne cukry; cytrynowe, pomarańczowe, śmietankowe. Chyba jednak wanilinowy najlepszy, ok, podczas jedzenia są fajne, zwłaszcza podpasował mi migdałowy, ale potem taki dziwny posmak zostaje na długi czas w ustach. To chyba jak z tymi chipsami o dziwacznych smakach - mózg szybko się uczy, że to sztuczne i przestają smakować, tylko solone się nie nudzą.
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
U mnie dzisiaj: - 4 zółtka i 1 całe jajko - 100 g móżdżku wieprzowego - masła (na oko) - kabanosy (też na oko) - dwa małe ziemniaczki Podsmażone z pieprzem i solą Mniam A potem czarna herbata i pasek czekolady wleciał
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O rany, dawno móżdżku nie jadłem. A prionów w dobie koronawirusa się nie boisz?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A na co komu ta tłusta mazia z prionami na talerzu! Nie lepiej kawał kiełbachy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A kiełbachę, to akurat jadłem ostatnio.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I słusznie, bo kiełbacha to konkretna strawa.
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ja się na tym tak nie wyznaję, ale jak komu pasuje, to przecież... A różnica cen jest co najmniej zadziwiająco zachęcająca!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I mają więcej, jak są suszone...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pierwszy raz od X czasu zjadłem jaja. Prócz tych w panierce, plackach i gdzie tam jeszcze... No, bo ile można jeść mięsa, sery, ryby i orzechy? Strzeliłem sobie jajecznicę z 4 jaj, smalcu, resztek wędliny i cebulki. Dobre nawet.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Może i dobre, ale jakie niezdrowe -smażone, pełne "zwierzęcych tłuszczy nasyconych" - fuj - skleroza pewna!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To z czym ten smalec jeść?!
|
|