Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3166195 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
A bo ktoś w tym kraju musi zgodnie z zapowiedzią "powstać z kolan"...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To się nazywa Dobra Zmiana - kradną, ale się dzielą.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj na ciepło. Malutka goloneczka, 3 jaja sadzone, kubas wywaru wołowo-wieprzowego z masłem. Pojedzone.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Dzisiaj na ciepło. Malutka goloneczka, 3 jaja sadzone, kubas wywaru wołowo-wieprzowego z masłem. Pojedzone. A węgle potem?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, zawsze na wieczór daję prawie całość. W ciągu dnia tyle co tam wpadnie z dodatków, 15-20g.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A nie boisz się, bo to tak Doktor zaleca(ł)... Nie wspominajc o jednym, góra dwóch posiłkach na dobę, co jest kompletnie niezgodne "ze współczesną wiedzą medyczną" promującą 6-8 nawt razy dziennie pchanie w otrór, najlepiej warzyw i owoców... A jako wybitny expert od przeżuwaczy - potwierdzam, że mają rację, czego uzasadniać mi się nie chce, ale tak jest... Nowoczesna krowa mleczna HF praktycznie całą dobę przeżuwa, mając nieograniczony dostęp do paszy objętościowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Najlepiej wladzy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kilka lat temu był popularny IF (intermitten fasting), nadal pewno jest, żywią się tak nawet sportowcy. Je się raz dziennie, albo dwa w wąskim oknie czasowym, np. w 4 godziny. Ponoć IF wymyślił niejaki Toan, kiedy po studiach pracował z krowami i serem i nie miał czasu.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No teraz sam termin IF wyszedl nieco z mody, bo teraz jest "keto post", Mercola i Fife wydali ksiazki, ktore sa identyczne w tresci, jeden nazwal ja CKDczyli Cykliczna.... a drugi KetoPost. W srodku ani slowa o IF ale wszystko to jest to co wymyslil lata temu Martin Berkham w swoim IF zwanym Leangains. Caculin tez jest na IF, przeciez Warrior Diet Hofmeklera to typowe IF 20/4 Wim Hof tez je raz dziennie, jajkis tam doktorek probowal ujac jego zywienie i wyszlo mu popularne IF zwane Fast-5 czyli 19/5 Co do jedzenia raz dziennie, to zdarza mi sie to najczesciej. jak mam zapierdziel od rana do wieczora, to czasami nawet kolecji juz mi sie nie chce - wychodzi keto post jak nic Mam wrazenie, ze na DD tak wala aby walic, liczenie posilkow dziennie jest absurdalne.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Szkoda tam wchodzić. Wszedłem po raz pierwszy od wielu miesięcy i nuda straszna i głupoty. JW czasem coś mądrego powie, analityczne umiejętności jakieś ma, ale dietetykiem to on nie jest... Grzesik Rec i Kangur, pitolą 3 po 3, Molka - wiadomo, no i jakieś oszołomy od supli i witamin, lipa. Ale w sumie tutaj też poczekalnia. W takim razie ja też jestem na IF, wychodzi mi 16/8.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
16/8 to leangains, to ktore lata temu na forach promowal koles pod nickiem Ruski Niedzwiedz, ten z forum Rekompozycja, ktory to po raku trzustki pisal, ze ziemniaki nie maja weglowodanow....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Człowiek nawet nie wie, że je leangains. Oni tam chyba jako cheata jeśli serniczek, mi pasuje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zamiast śniadania zrobiłem trening, a po siłowym to nie chcę się jeść, więc z rozsądku wlałem w siebie: -200ml bulionu -4 żółtka -dwie łyżki tranu.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Zamiast śniadania zrobiłem trening, a po siłowym to nie chcę się jeść, więc z rozsądku wlałem w siebie: -200ml bulionu -4 żółtka -dwie łyżki tranu. A ten tran to po co?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo lubię, tutaj źródło tłuszczu. Skoro się tak dziwisz, to pewno nigdy nie jadłaś steków z łososia lub tuńczyka pieczonych na tranie? Żałuj.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie znam się na tym, ale mnie jakoś najlepiej wchodzi ta śmietana - https://world.openfoodfacts.org/product/20020729/creme-fraiche-entiere-enviaKosztuje poniżej dwa euro, ale czy w polskim lidlu jest i po ile - nie mam pojęcia. Wyjątkowo przyjazny kosmkom jelitowym zestaw flory bakteryjnej - nie lubię tych "nowoczesnych" nazw - mikrobiom jelitowy - mikrobiota jelitowa - jakoś tak "za naukowo" jak dla mnie... W każdym razie wspaniałe te żyjątka w tej śmietanie są, a do tego ta śmietana idealnie kurczy woreczek żółciowy, co łatwo stwierdzić naocznie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|