Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Dziś mało ruchliwy dzień, to tylko szklanka zawiesistego rosołu, 4 żółtka i ze 100g masła. Pycha! Lane kluseczki na rosole czy bulion?
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Dziś mało ruchliwy dzień, to tylko szklanka zawiesistego rosołu, 4 żółtka i ze 100g masła. Pycha! Lane kluseczki na rosole czy bulion? Z żółtek i masła może być omlecik. Rosołek z natką pietruszki fajnie się pije.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Coś Ty, ja prosty chłop jestem, już ze 20 lat na niskowęglowodanówkach, nie mam potrzeby kombinować. Normalnie, wrzący rosół do kubka, do środka żółtka i masło, mieszu-mieszu i gotowe.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Coś Ty, ja prosty chłop jestem, już ze 20 lat na niskowęglowodanówkach, nie mam potrzeby kombinować. Normalnie, wrzący rosół do kubka, do środka żółtka i masło, mieszu-mieszu i gotowe. No i super!
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Coś Ty, ja prosty chłop jestem, już ze 20 lat na niskowęglowodanówkach, nie mam potrzeby kombinować. Normalnie, wrzący rosół do kubka, do środka żółtka i masło, mieszu-mieszu i gotowe. No i super bulionik Ci wychodzi!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jestem fanem, zwłaszcza zimą, to tani suplement lepszy od wszystkich komercyjnych.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Coś Ty, ja prosty chłop jestem, już ze 20 lat na niskowęglowodanówkach, nie mam potrzeby kombinować. Normalnie, wrzący rosół do kubka, do środka żółtka i masło, mieszu-mieszu i gotowe. Ja tak samo. Aż mi czasem głupio, jak rozmawiam z pasjonatami jedzenia, na przykład o 'zabawach smakiem', i tym podobnych Nie kumam tego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Raz, że facet, dwa, że na LC nie chce się tak brandzlować z żarciem. Jak ktoś powiedział, to taka sama czynność fizjologiczna jak inne. W sumie mógłbym na okrągło jeść ze trzy dania, bez żalu. Ale z drugiej strony, pamiętasz Ś.P. Teresę? Ona lubiła różne zabawy w kuchni i też fajnie.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Każdy ma inny cel życiowy. Tereska kuchciła i tym się z nami dzieliła.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
W każdym wieku i czasie cel życiowy można sobie zmienić na szczęście lub nie...
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1043
|
W taki dzień upalny małżonka przypomniała sobie jak się lody robi ,zaiste dogodziła mi wielce:)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiadomo, jak połowica zrobi... Ja mam wersję dla ubogich kawalerów: 6-8 żółtek 200-250ml śmietanki Cukier/miód/syrop do smaku. Do miksera, bzyk, bzyk i gotowe, 1000kcal wchodzi w minutę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kompletny brak apatytu... Leci się na glukagonie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponoć dużo ludzi tak ma w upały.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W taki dzień upalny małżonka przypomniała sobie jak się lody robi ,zaiste dogodziła mi wielce:)
Mądra żona wie jak dogodzić zależnie od sytuacji.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Podstawa harmonijnego współżycia małżeńskiego.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
Wiadomo, jak połowica zrobi... Ja mam wersję dla ubogich kawalerów: 6-8 żółtek 200-250ml śmietanki Cukier/miód/syrop do smaku. Do miksera, bzyk, bzyk i gotowe, 1000kcal wchodzi w minutę. Jakby do tego dołożyć obróbkę termiczną poprzez zamrażanie to tys piknie by było:)
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Trza sie brać za robote.