Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3165836 razy)
|
RafałS
|
Dieta "wszystkie kolory tęczy".
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Wykupiliśmy pokój ze śniadaniem, Pani podaje tylko jajka i kawę rozpuszczalną, zawsze się zastanawiałem czy będę miał co jeść a tu taka niespodzianka. Przez siedem dni będą wpadały same żółtaczka Kawa ze śmietanką już we własnym zakresie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Ale jajka są ponoć strasznie niezdrowe! Na śniadanie to arbuz, jabłuszko albo jakie ciasteczko zbożowe, że o płatkach śniadaniowych nie wspominając, a nie tak sam chotysterol i inne toksyny z jajec od rana w siebie pchać!
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wał masz cały czas. Grypka jesienna wypada zazwyczaj kiedy? Coś koło listopada. Z takimi wirusami się nie walczy bo to próżność i oderwanie od rzeczywistości. Na zachorowanie są najwyżej lekarstwa, ukryte za żydostwem.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale to stare powiedzenie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uff, ciepło dziś, apetytu brak. Sprawę ratuje jak zwykle szejk: -4 żółtka -250ml śmietanki -kulka jaggery (coś jak melasa tylko z trzciny cukrowej). Taki kubas wchodzi w 3 sekundy i można latać do wieczora.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Im blizej zasad zywienia dr- Kwaśniewskiego, tym lepsze samopoczucie...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale koniecznie na oliwie z oliwek, bo "bogata w nienasycone" - gdzieś dziś tak wyczytałem, a nie na "tłuszczach nasyconych" zalecanych przez Doktora... Nawet chciałem się spytać "które to są te tłuszcze nasycone", ale się powstrzymałem, bo co mnie tam jakiaś "niewiedza" będzie "uświadamiać" na temat zaleceń DO!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to przypowiastka do tego:
"Pewien osioł powiedział tygrysowi: - Trawa jest niebieska Tygrys odpowiedział mu: - Nie, trawa jest zielona. Dyskusja nabrała tempa i obaj postanowili poddac? sprawe? arbitraz?owi i w tym celu zwro?cili sie? do lwa, króla dz?ungli. Przed dotarciem na polane? w lesie, gdzie na tronie siedział lew, osioł zacza?ł krzyczec?: - Wasza Wysokos?c?, czy to prawda, z?e trawa jest niebieska? Lew odpowiedział: - To prawda, trawa jest niebieska. Osioł rzucił sie? naprzo?d i kontynuował: - Tygrys nie zgadza sie? ze mna?, zaprzecza i denerwuje mnie, ukaraj go. Król wtedy os?wiadczył: - Tygrys zostanie ukarany 5 latami milczenia. Osioł skoczył z rados?ci i poszedł swoja? droga?, zadowolony i powtarzaja?c: - Trawa jest niebieska, trawa jest niebieska... Tygrys przyja?ł jego kare?, ale zapytał lwa: ? Wasza Wysokos?c?, dlaczego mnie ukarałes?, przeciez? trawa jest zielona? Lew odpowiedział: - W rzeczywistos?ci trawa jest zielona. Tygrys zapytał: ? Wie?c dlaczego mnie karzesz? Lew odpowiedział: - To nie ma nic wspo?lnego z pytaniem, czy trawa jest niebieska czy zielona. Kara jest taka dlatego, z?e tak odwaz?na, inteligentna istota jak ty nie moz?e tracic? czasu na kło?tnie z osłem, a na dodatek przyjs?c? i zawracac? mi głowe? tym pytaniem. Morał - Najgorsza? strata? czasu jest kłotnia z głupcem i fanatykiem, kto?remu nie zalez?y na prawdzie ani rzeczywistos?ci, a jedynie na zwycie?stwie swoich przekonan? i złudzen?. Nigdy nie marnuj czasu na dyskusje, kto?re nie maja? sensu? Sa? ludzie, kto?rzy mimo przedstawionych im dowodo?w nie maja? zdolnos?ci zrozumienia. I inni, kto?rzy sa? zas?lepieni przez ego, nienawis?c? i uraze?, a jedyna? rzecza?, której chcą, to miec? racje?, nawet jes?li jej nie maja?. Kiedy ignorancja krzyczy, inteligencja milczy. Two?j spoko?j i cisza sa? bezcenne?"
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No to lew sobie posiedzi na tej polanie i poduma dalej o niebieskich migdałach gdy mu ten osioł za chwilę wróci z wilkiem, a potem z nosorożcem i całą resztą zwierzyńca. Wtedy się okaże czy nie lepiej było durni pogonić. Tak że tego... Nie idźcie tą drogą.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie idziemy, tylko siedzimy i milczymy... Ale pytań nie ma bo wiedzą lepiej od źródła.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj podsmażyłem pokruszony twaróg na maśle, aż do ciągliwości, wbiłem w to jaja i mieszałem dobrze. Posypałem jakąś bułgarską, lekko słodką przyprawą, całość smakuje jak kluski leniwe, fajna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na Forum ktoś pisał, że codziennie tak zaczyna dzionek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|