Blackend
|
Nasz Młodszak w domu je to co w lodówce i podane do stołu i bardzo jej to smakuje, po czym jedzie do stolicy na weekend i zajada się pizzą, batonikami, czipsami i też bardzo jej smakuje. Na początku przygody z ŻO myślałem, że będzie można wyrobić u dzieci smaki, ale teraz już wiem, że nie ma czegoś takiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Po sobie wiem, że nie. Kuchnia mojego dzieciństwa u mamy jest odmienna od kuchni mojej żony.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U mnie jest dużo podobieństw...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
A nasze dziecko kompletnie nie wie co to dieta! Moja w tym zasługa - naturalnie - bo sam mam od pięciu dekad z hakiem uraz do "diet"...
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
U nas nie ma diet. Jemy to co kupimy i przygotujemy po dobrze przemyxlanych zakupach.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W Polsce przyjęło się, że słowo "dieta" oznacza odchudzanie. - No zjedz jeszcze, tak mało zjadłeś - Nie, dziękuję jestem na diecie. Natomiast świadomość dietetyczna, to tylko jest u tych nawiedzonych instagramowych celebrytek co to kulkami mocy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale zaś bramkę Lewy zasadził...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bo na diecie jest
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo, sam mówi, że ta jego żona to najlepszy dietetyk pod słońcem! I muszę mu przyznać rację, bo cytując Świętą Księgę - "po owocach poznacie ich"...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Lewy to asceta, wszystko podporządkowane pod jak najlepszy wynik. Zero alkoholu, papierosów, ścisła dieta, rzetelnie wykonywane treningi, plus wrodzony talent przyniosły zamierzony sukces.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nowoczesna skrajnosc. Ronaldo to samo...
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
U mnie 3,5 roczny wnuczek wychowywany był na zasadzie co mu wpadnie z rana w rękę to zje. Oczywiście same węglowodany mu wpadały. Teraz od miesiąca mieszka u mnie i gdy nie ma dostępu do słodyczy, to potrafi upomnieć się o jajko albo omleta specjalnego. Może zakodują się mu dobre nawyki żywieniowe, córki vege ale obowiązkowo od jakiegoś czasu jedzą jaja.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dzieci warto prawidłowo żywić, a później zrobią z tym co chcą. Nasze pociechy praktycznie w ogóle nie chorowały poza drobnymi przeziębieniami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U mnie 3,5 roczny wnuczek wychowywany był na zasadzie co mu wpadnie z rana w rękę to zje. Oczywiście same węglowodany mu wpadały. Teraz od miesiąca mieszka u mnie i gdy nie ma dostępu do słodyczy, to potrafi upomnieć się o jajko albo omleta specjalnego. Może zakodują się mu dobre nawyki żywieniowe, córki vege ale obowiązkowo od jakiegoś czasu jedzą jaja.
Brawo, dla "Dziadka"...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Byle jajec nie brakło.
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Brawo, dla "Dziadka"... Dziękuję ale czym sobie zasłużyłem na brawa i czemu w cudzyslowiu dziadek ? stary już jestem
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Lepiej nie pytać...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Brawo, dla "Dziadka"... Dziękuję ale czym sobie zasłużyłem na brawa i czemu w cudzysłowiu dziadek ? stary już jestem Brawo za naprowadzenie wnuczka na optymalną (przynajmniej zdrowszą niż dotychczas) drogę żywieniową. A Dziadek w cudzysłowie, gdyż tak może zwracać się do Ciebie tylko wnuczek, a my tutaj na Forum jesteśmy raczej na Ty. Zgadza się? Mogłam napisać - Brawo dla Marka...
|
|
|
|
|
|
|
|