Blackend
|
Ser "Mój Ulubiony" plus śmietana plus trochę dżemu. Rosołek na kości ze świnki się gotuje. Ja sobie na głoda lubię podobne kanapki zrobić: plaster twarogu, na to plaster masła i na górę odrobinę dżemu do smaku. Proporcja? Nie mam zielonego pojęcia.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
wiadomoci: 184
|
Musze spróbować .
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja na głoda (zachciewajka emocjonalna), masełko plus dwie suzsone ciemne morele. masełko morelowe, pycha. Białkiem juz nie dojadam...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26789
|
Proporcja? Nie mam zielonego pojęcia. Nie ma to jak ŻO - byle do syta, ale z umiarem...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale niektórych może początkowo zemdlić...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A u nas biszkopt z 30 żółtek i odrobiny mąki, z masłem i dżemem, dla mnie jeszcze szklana śmietanki do tego. Nikogo nie mdli raczej.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
wiadomoci: 184
|
Ja dziś poczułem mus na smalucha , cebule , kiełbe patelkę i źródło ciepła plus trochę musztardy. Nastawie "rosołek" bo wczorajszego już nie ma a w takim okresie jesienno-zimowym czuje sie bardzo dobrze po takich wywarach.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I ja lubię pić ciepłe wywary w zimnej porze roku.
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
A u mnie z racji dużej sezonowej dostępności ryb, na śniadanie, obiad i kolację ryby i kapusta z grzybami i po grecku i karp smażony nie mogłem się oprzeć choć moja siostra odziedziczyła po matce przyrządzanie karpia i robi najlepszego i zawsze czekam na ten jeden dzień w roku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wykańczanie resztek poświątecznych: -pieczyste -jaja gotowane -salatka warzywna i ćwikła -śmietanka do popicia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zgodne z widełkami dla ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzięki, ale jeszcze lizaka zjadłem, pogubić się można, stresująca ta dieta...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No właśnie, całe życie tylko liczyć i liczyć, i liczyć, jakby nie można było normalnie zjeść wg zapotrzebowania i ochoty...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|