Blackend
|
Bo ludzie mają rozum, a zwierzęta nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
wiadomoci: 184
|
Jajka 2 plus żółtka 4 plus ser biały bo się termin kończy łyżkę maki ziemniaczanej > blender > smalec patelka > omlet trochę dżemu. Mniam, mniam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wszelkie "placki" z patelni są super. My dzisiaj śniadanie w Ikei, ja wziąłem dwie małe goloneczki, kilka saszetek majonezu i miseczkę groszku konserwowego.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Fajnie, czyli restauracje w Ikei są czynne. Też się tam wybieramy i czasami sobie coś przy okazji zamówimy, a kawę to już obowiązkowo.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Kawa na bitej smietanie, lub woda gazowana moje ulubiene
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Fajnie, czyli restauracje w Ikei są czynne. Też się tam wybieramy i czasami sobie coś przy okazji zamówimy, a kawę to już obowiązkowo. Dzieciaki lubią te klopsiki z żurawiną i frytkami i ciasto daim z sosem. Ludzi tyle, że zupełnie bez komfortu łaziłem. A niby bieda i inflacja.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to wszyscy zaszczepieni w maskach po niemiecku dla bezpieczenstwea rodzaju ludzkiego
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Fajnie, czyli restauracje w Ikei są czynne. Też się tam wybieramy i czasami sobie coś przy okazji zamówimy, a kawę to już obowiązkowo. Dzieciaki lubią te klopsiki z żurawiną i frytkami i ciasto daim z sosem. Ludzi tyle, że zupełnie bez komfortu łaziłem. A niby bieda i inflacja. Nasze też lubiły klopsiki. Dzisiaj wyczytałem, że tylko wyszczepów wpuszczają, a antyszczepy muszą czekać w kolejce aż się miejsce zrobi, bo jest limit.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
|
Smietanka , mleko, mąka ziemniaczana, żółtka i blender. Patelka smalec plus masło i mamy naleśnika potem jeszcze zblędowany ser ze śmietanką, cukrem i krople dwie aromatu plus mrożone owoce jagodowe na finał. Praktycznie codziennie jem takie śniadanie przed praca super samopoczucie i energia. Tak jak u Mariusza https://www.youtube.com/watch?v=ALDYLIyFkKY
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewnie, że fajne. Mleczne plus jaja w wersji na słodko, to z każdym kęsem czuję się zdrowszy. Ja u mamusi, więc się staram, "jedz synku, boś ty chłop" do czegoś zobowiązuje. Dzisiaj plastry pieczonej karkówki, jaja sadzone i ogórek kiszony, a na deser plaster twarogu z dżemem. Wszystko domowe, eko-sreko i handmade.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
|
Jeszcze niedawno po takiej porcji mlecznych ból brzucha, przelewanie w jelitach, biegunka, wysyp krostek na szyi. Przed praca nie miałbym odwagi zjeść takiego śniadania. Krok po kroku przeszło pewnie pomogły polecane sery żółte i pleśniowe. Przy czym za dzieciaka jadłem mleczne bez problemów wiec to była kwestia "przypomnienia" organizmowi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dzien bez z?łtek i sera, dniem straconym. Admin kiedys napisał na forum - zostało w glowie do dzis...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1043
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na śniadanie jajecznica z pięciu żółtek, zielonej cebulki i stosownej ilości masła. Nie zalewam się tłuszczem, nie biegam maratonów i nie pracuję ciężko fizycznie. Masła jest tyle, że po usmażeniu nic nie przywiera do patelni, wygląda jak nieużywana. Spacer ok 8km i jedna gałka loda czekoladowego. Po południu na obiad 4 karminadle ( https://pl.wikipedia.org/wiki/Karminadle) i ogórek kiszony. Przebieżka ok 25 min. w tempie 5min/1km Wieczorem będzie kawałek arbuza, widziałem w lodówce i lampka białego półwytrawnego wina, również widziałem w lodówce. Nie jestem zmęczony, osłabiony, a już w ogóle głodny. Nic więcej do dobrego samopoczucia mi nie trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No właśnie - do szczęścia dużo nie trzeba ..
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No właśnie taki, tylko x4 i bez kartofli. Jest obecnie bogactwo jakiego nigdy wcześniej nie było, ale i tak ludziska będą narzekać.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Toz to jakies keto Trza sprobowac te karminadle, brzmi niezle
|
|