admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Toć to normalne kotlety mielone z mięsa wieprzowego. U nas się mówi na to klopsy smażone i już... Też smażę na głębokim smalcu, aby do środka dobrze się przesmażyły i nie były surowe...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Toz to jakies keto Trza sprobowac te karminadle, brzmi niezle Faktycznie jak keto. Zapomniałem dopisać, że do jajecznicy był jeszcze pomidor. A karminadle to podstawa, tak samo jak rolada z modro kapustą i kluskami.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Biedne dzieci, jakoby im jakiś marnowiecki zajumał.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na śniadanie jajecznica z pięciu żółtek, zielonej cebulki i stosownej ilości masła. Nie zalewam się tłuszczem, nie biegam maratonów i nie pracuję ciężko fizycznie. Masła jest tyle, że po usmażeniu nic nie przywiera do patelni, wygląda jak nieużywana. Spacer ok 8km i jedna gałka loda czekoladowego. Po południu na obiad 4 karminadle ( https://pl.wikipedia.org/wiki/Karminadle) i ogórek kiszony. Przebieżka ok 25 min. w tempie 5min/1km Wieczorem będzie kawałek arbuza, widziałem w lodówce i lampka białego półwytrawnego wina, również widziałem w lodówce. Nie jestem zmęczony, osłabiony, a już w ogóle głodny. Nic więcej do dobrego samopoczucia mi nie trzeba. Karminadle fajne, pierwsze słyszę, ale na takich ilościach, to bym chudł 10kg miesięcznie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czym sie wlasciwie roznia te karminadle od mielonych? Bo juz tu moja mamele namawiam a ona, ze duraku jeden to mielone przeca!!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
Czym sie wlasciwie roznia te karminadle od mielonych? Bo juz tu moja mamele namawiam a ona, ze duraku jeden to mielone przeca!!
Niczym się nie różnią oprócz nazwy. Po prostu u nas nikt nie powie na karminadla kotlet mielony albo zraz, klops itd. Podobnie jest kaszanką, patrzysz i mówisz krupniok.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A bo to w Śląsku tak mówią... Na Kujawach są mieleńce.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niczym się nie różnią oprócz nazwy. Po prostu u nas nikt nie powie na karminadla kotlet mielony albo zraz, klops itd. Podobnie jest kaszanką, patrzysz i mówisz krupniok. ozesz, smaka mi narobiles a tu taki klops
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Do mieleńców mrożone kawałki masła w środek...
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Ja lubię mielone pokrojone w grube plastry obsmażyć na maśle razem z ziemniakami i posypać natką .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo to w Śląsku tak mówią... Na Kujawach są mieleńce. Na Śląsku jest mieszanka niemiecko-polsko-czeska i takiej pełnej gwary, to nawet ja pewnych słówek nie umiem lub zapomniałem. Ale w kujawsko-pomorskiem podali mi kaszankę jak krupniok zamówiłem. Po krótkiej rozmowie okazało się, że rodzina na Śląsk za pracą wyemigrowała i stąd ta wiedza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Do mieleńców mrożone kawałki masła w środek... Dzięki. Na pewno wypróbuję...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Potreningowo wpadł oczywiście nabiał na słodko. Kostka twarogu, 330ml śmietanki 36%, 5 żółtek i dwa ciasteczka kruche od mamusi z plasterkami masła. Ciasteczka, bo wczoraj w nocy obejrzałem wystąpienie Tomasza na kanale tego TurboRadzia i tam kazał jeść ciasteczka na ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niczym się nie różnią oprócz nazwy. Po prostu u nas nikt nie powie na karminadla kotlet mielony albo zraz, klops itd. Podobnie jest kaszanką, patrzysz i mówisz krupniok. Chyba Ślązacy to nie Polacy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Potreningowo wpadł oczywiście nabiał na słodko. Kostka twarogu, 330ml śmietanki 36%, 5 żółtek i dwa ciasteczka kruche od mamusi z plasterkami masła. Ciasteczka, bo wczoraj w nocy obejrzałem wystąpienie Tomasza na kanale tego TurboRadzia i tam kazał jeść ciasteczka na ŻO. Ten "nasz" Tomasz kazał jeść ciasteczka? A ja żadnych w domu nie mam...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam 5 litrowy słój ciasteczek na skwarkach, podesłać Ci kurierem?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Renia widocznie jest na "diecie", a nie "żywieniu"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może być, chociaż pamiętam, że pół czekolady "z okienkiem" potrafi wciągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
|