Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Omlet po Alzacu II (Przeczytany 19306 razy)
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czy Ty byłeś niedawno z Alzacji i polubiłeś ich kuchnię?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Albo ma owczarka alzackiego (powojenna nazwa niemieckiego), który go inspiruje
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czy Ty byłeś niedawno z Alzacji i polubiłeś ich kuchnię? Wlasnie wrocilem
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wybaczcie niedoskonałość, ale zapytam. Czy tytułowy "Omlet po Alzacu" należy traktować jak "Co Alzacowi ze stołu spadło"? Jeżeli tak, to rybę mógłby dla siebie zachować. Różne rzeczy rotowałem, ale jaj na rybie nie miałem przyjemności posadzić, co najwyżej tłustego śledzia nimi okrasić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ryby są spoko, w końcu to zwierzęta i w dodatku wodne, miłe Panu
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wybaczcie niedoskonałość, ale zapytam. Czy tytułowy "Omlet po Alzacu" należy traktować jak "Co Alzacowi ze stołu spadło"? Jeżeli tak, to rybę mógłby dla siebie zachować. Różne rzeczy rotowałem, ale jaj na rybie nie miałem przyjemności posadzić, co najwyżej tłustego śledzia nimi okrasić.
Rotacja jest wskazana przy przebialczeniu A jezeli jeszcze swoich jaj na rybie nie posadziles to duzo straciles bo moim zdaniem nie ma nic lepszego jak jajka z wedzonym lososiem. Zycie nauczylo mnie jednak kilku rzeczy; jedna z nich jest, ze smakow sie nie dyskutuje. Nie pasuje - nie jedz
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Rozumiem. Proponujesz, abym poczekał na jaki inny ochłap z pańskiego stołu.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Sprawa ryb wyjaśniona
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bezpowrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nie, nie rozumiesz. Proponuje abys jadl to co lubisz
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, nie rozumiesz. Proponuje abys jadl to co lubisz Jemu nie wolno, Doktor zakazali
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
SZefu, mój! Aby do Toczki w toczkę! Aby!!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie, nie rozumiesz. Proponuje abys jadl to co lubisz Jemu nie wolno, Doktor zakazali Dostałem w prezencie wybór. Tryb zakazowo-nakazowy to pozbawiony logiki niewolniczy tryb, któremu wierni wolny wybór postrzegają jako- w tym wypadku- zakaz, a z bezrozumnego koryta czynią kuwetę "jak se paniątka kcą, bo ... tak to lubią". ĄĄ Jedni chlebuś, drudzy kurki, a trzeci ry... ry... rypki drapieżne. Lubią, bowiem mają lubić, tak, to karma ich jest.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dostałem w prezencie wybór. Tryb zakazowo-nakazowy to pozbawiony logiki niewolniczy tryb, któremu wierni wolny wybór postrzegają jako- w tym wypadku- zakaz, a z bezrozumnego koryta czynią kuwetę "jak se paniątka kcą, bo ... tak to lubią". ĄĄ Jedni chlebuś, drudzy kurki, a trzeci ry... ry... rypki drapieżne. Lubią, bowiem mają lubić, tak, to karma ich jest.
Normalnie nienadazam.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Normalnie robisz więc jak lubisz, nie mam powodu żałować Ci tego, też świetnie się bawię.
"Niewolnik, gdy jest głody, wszystko zeżre i jeszcze za dobro to pokorny weźmie, co zostało nie tylko "naukowo" udowodnione."
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Normalnie robisz więc jak lubisz, nie mam powodu żałować Ci tego, też świetnie się bawię.
"Niewolnik, gdy jest głody, wszystko zeżre i jeszcze za dobro to pokorny weźmie, co zostało nie tylko "naukowo" udowodnione."
Gdy jest "młody" powinno być chyba...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|