administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak dobrze wdepnie, to nawet w mróweczkach
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Albo w komarach...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dobraliście się dwoje idealnie... R e w e l a c j a!!! Jak zwykle. Jak dobrze wdepnie, to nawet w mróweczkach A ten koń, na biegunach, to bezpośrednio do brzusia płozy ma przymocowane. Ha? Albo w komarach... Nie będę Ci żałował, to ponoć ulgę przynosi strapionym faktem istnienia komarów- wielce. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=2836.msg326536#msg326536"Łzami naszły oczęta"- @reni zapewne chodziło o "szczenięcość" w doborze słów. Ja nawet porządnego zarostu na brodzie nie mam, a co dopiero pozostałe babcine atuty, znaczy babeczkowe. O! Tak to się ma? Baba, babcia, babeczka- olrajt! A czy przypadkiem "wątróbka po myśliwsku" powinna być przygotowywana w kociołku, też myśliwskim?!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A właśnie! W kociołku, nad ogniskiem i w lesie, koniecznie zapijane wszystko suto, a salwami z broni palnej dowolnego kalibru uhonorowane, dla wzmożenia apetytu i pragnienia...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I pragnienia na kolejny apetyt i kolejny... .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jagermeister wydaje się perfekcyjny pod taką wątróbkę, choć to tylko 35%, więc prawdziwy łowczy wybierze bimberek i wegebigos z chlebusiem, a nie jakieś zatrute podroby... Eeee tam, do takiej watrobki na dziko to tylko sliwowica 50% pasuje, oj pasuje. Mam tak flaszke i jedna 70%...czeka na swoja kolej, moze przy okazji watrobki baraniej! Mam jej ze 20 kg...a co jak sie truc to truc,no nie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
20kg! To ze dwadzieścia zaszlachtowanych jagniątek... Mieszkam na wszi i kupuje to co normalnie ludzie wyrzucaja. Teraz znalazlem zrodlo na kozie mleko i jestm umowiony z rolnikiem na weekend. Nie wim czy doja te kozy czy tez tylko trzymaja na mieso ale dowiem sie. Ostatnio dostalem za darmo 10 glow swini - chcieli wyrzucic
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ostatnio dostalem za darmo 10 glow swini - chcieli wyrzucic Głowizna jest bardzo wartościowa! Szczególnie po chińsku na głębokim tłuszczu robiona. Przysmak jakich mało. Ale dobrze zrobiony salceson z głowizny, to też jest rarytas.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ostatnio dostalem za darmo 10 glow swini - chcieli wyrzucic Głowizna jest bardzo wartościowa! Szczególnie po chińsku na głębokim tłuszczu robiona. Przysmak jakich mało. Ale dobrze zrobiony salceson z głowizny, to też jest rarytas. Otoz i to....salceson!!!! to je to. Czy dobry to nie wiem, alemoja zona, ktora normalnie takich rzeczy nie rusza, nie chce nic innego jak tylko ten salceson. Poza tym robie tez galaretke znana w pod nazwa zimne nogi no i oczywiscie super zapiekane w tluszczu poliki swinskie, ktore sa chyba najlepsze ze wszystkich mies na tej swini
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nasza sąsiadka tylko na głowiźnie codziennie zupy gotowała. Żyła 96 lat. Pewnie nie tylko od tego (mieli krowę i kury).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Teraz to nic. Poczekaj do wioelkanocy, wtedy to sie dzieje. Baran na kazdym stole ale podrobow nikt nie chce ani jader!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nasza sąsiadka tylko na głowiźnie codziennie zupy gotowała. Żyła 96 lat. Pewnie nie tylko od tego (mieli krowę i kury).
Jestem ciekaw czy wyciagnela wszystkie zeby przed czy w czasie ( jedzenia zupy) Mnie sie tak kiedys udalo. Myslalem, ze padne trupem. Nie wiedzialem, co mam zrobic ze swoimi zebami.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ostatnio w Alzacji zamowilem cos co myslalem, ze bedzie golonka gotowana w sosie musztardowym a dostalem polowke glowy / ryjek gotowany z odrobina warzyw. Ludzie dookola smieli sie troche myslac, ze zamowielem cos czego nie lubie, czego nie zjem. Wpalaszowalem wszystko - kosci zostawilem, zebow nie bylo. A poliki z chrzanem staly sie dla mnie najlepszym posilkiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|