Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Kapusta na gęsinie (Przeczytany 21487 razy)
|
|
administ
Go
|
A to świetnie, bo powinni promować brukiew do powszechnego użytku dietetycznego na 5*wio. I to nic śmiesznego, ani "drwiącego" jest.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ma się rozumieć! W Paszoznawstwie Ruszczyca są podane wszelkie zalety tej rośliny. Jest tak dobra, że dziw, że nie wraca do jadłospisu wegetarian i innych chorych na przykład "na serce"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A to świetnie, bo powinni promować brukiew do powszechnego użytku dietetycznego na 5*wio. I to nic śmiesznego, ani "drwiącego" jest. Ku chwale służby chorobie! Aniani, to zaś tylko taka najzwyklejsza, powszednia prowokacja.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Gęsina na św. Marcina. O toto. Akcja właśnie dobiegła końca. www.gesina.pl
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Według danych Krajowej Rady Drobiarstwa w Polsce produkuje się ok. 26 tys. ton gęsiny rocznie, ale większość gęsiny przeznaczona jest na eksport, głównie do Niemiec. Najbardziej znaną i lubianą jest gęś biała kołudzka, hodowana w Kołudzie Wielkiej k. Inowrocławia, który dostarcza materiał hodowlany dla większości gęsich ferm w Polsce. Eksperci kulinarni podkreślają, że gęsina może być mięsem na specjalne okazje i może w przyszłości stać się polskim odpowiednikiem indyka przygotowywanego z okazji Święta Dziękczynienia w Stanach Zjednoczonychhttp://stooq.pl/n/?f=1004823&c=2&p=4+22
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|
|