Blackend
|
Tańsze będą jajca dla innych, bo nic tak nie podnosi ceny jak nadmierny popyt.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
" Żeby nie było potem, że nie ostrzegałem"- już organizuj sobie kurnik, choćby na balkonie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
" Żeby nie było potem, że nie ostrzegałem"- już organizuj sobie kurnik, choćby na balkonie. Klatka dla szynszyli, 60x60x80cm i spokojnie trzy zielononóżki siedzą
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
" Żeby nie było potem, że nie ostrzegałem"- już organizuj sobie kurnik, choćby na balkonie. A co, Optybetony znów zaczęły nawracać?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie. Ale jak za Twoim pomysłowym pośrednictwem zwiększą popyt, a ja stosownych farm dla polskich kur nie postawię jeszcze, to głupio będzie jak "wilczej mordy" dostaniesz i zaś za drążek chwycisz, naturalnie. " Żeby nie było potem, że nie ostrzegałem"- już organizuj sobie kurnik, choćby na balkonie. Klatka dla szynszyli, 60x60x80cm i spokojnie trzy zielononóżki siedzą Aby do wiosny przetrzymać jakość.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie. Ale jak za Twoim pomysłowym pośrednictwem zwiększą popyt...
Robię co mogę aby do tego nie doszło i dobrze innym radzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No chyba, że u baby, która sprzedaje prosto z... Ale czego oczy nie widzą, to nawet kasy nie żal.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Renia. W sklepie gdzie leżą na półkach choroby, jest w sprzedaży mrożona młoda gęś owsiana z podrobami 9,99 zł za kilo . Czy ona jest dość tłusta? Miałem sobie smalcu wytopić . Tylko nie wiem co ja zrobię z wielkimi piersiami gęsi? Nie mam ochoty ich jeść. Pomyślałem, że poporcjuję, bo cała będzie się długo piec. Może jakaś odmiana mi by się przydała, żeby szlaki odciążyć. Zosia jest przeciw.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jeżeli już, to ze słoniną, ew podgardlem. Boczek dzisiejszy niewiele różni się od schabu. Zrobię choćby z ciekawości - jak drób smakuje . Gdy będzie ok, to zamówię od babki ze wsi kaczkę z krwią na czerninę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Super pomysł...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Piersi w tej gęsi były tak małe, że nawet ich nie zauważyłem podczas rozbiórki gęsi. Po ugotowaniu w ogóle nie mogłem ich znaleźć . Tyle roboty, a Zosia mówi, że woli wieprzowinę lub żółtko. Nie zna się. Słaby z niej degustator. Gęsi są tylko dla koneserów takich jak ja Mnie smakuje. Tylko za chuda trochę, cały tłuszcz wytopił się w sosie. Z podrobów i szyjki i skrzydła zrobiłem mini rosół ( z połowy będzie brokułowy krem serowy ). Warzyw nie wyrzuciłem ( jak w przepisie ), zjadłem zamiast pyrków ( bo były od ojczulka z działki - eko). Podałem z ogórkiem kiszonym, a także z ugotowaną kapustą kiszoną na wędzonej słonince poduszonej razem. Chude mięso między zęby wchodzi, tłustsze kawałki nie. Nierówno się gotuje, skóra i tłuszcz szybko się rozgotowuje , chude nie za bardzo. Najlepiej chyba jednak same nogi kupić i będzie ok, równo. Jeszcze raz zrobię, tym razem pieczoną i na ten rok starczy jeśli chodzi o gąski.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mnie już synowa dopytuje się o brukiew na gęsinie... Trzeba będzie zrobić...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tyle roboty, a Zosia mówi, że woli wieprzowinę lub żółtko. Nie zna się. Słaby z niej degustator. Gęsi są tylko dla koneserów takich jak ja Ty lepiej pozdrów Zosię ode mnie, bo wie kobieta co mówi.
|
|
|
|
|
|
|
|