zofijeczka
Go
|
teraz przecedzę.. i umieszczę w pięknym garnku Forma w lodówce - na zimno z żółtkami kładzionymi - na ciepło Przydaje się do sosów, na zimno, jako zupa lub do ogrzania się Bardzo lubię
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trzecia wersja najładniejsza... Dzisiaj też mi zostało wywaru z kości i mięsa (gotowałam wywar do kapuśniaku). Zostawiam jego nadmiar na sobotę do bigosu. Idzie zima, to takie dania smakują...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Tak ostatnio po letnich ilościach zaczęłam głodnieć przyda się taki wywar. Część na pewno zamrożę i może w przyszłym tygodniu dogotuję jeszcze trochę. A tym czasem jak mi garnek zejdzie z kuchenki zabiorę się za mielone z podgardlem:)
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Sprzeciw. "Wycior" ciepnięty byle jak, jakby kto przed deszczem z sianem uciekał. *- Radzio zazdrośnie łypie DO garnka. 3>
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak ostatnio po letnich ilościach zaczęłam głodnieć przyda się taki wywar. Część na pewno zamrożę i może w przyszłym tygodniu dogotuję jeszcze trochę. A tym czasem jak mi garnek zejdzie z kuchenki zabiorę się za mielone z podgardlem:)
Ja mam też bardzo tłusty wywar, ale tym razem z samej gęsiny. Jutro będzie u nas "akcja" swojskie kiełbasy. Już zamówiłam 20 kg mięsa i 25 m flaków...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Rzetelna prawda. Niedomyte, podrapane jak z dotykowej myjni by kto na światło dzienne wystawił. Autobaną do ludzi nie pojedziesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! Teraz jest super!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jest ten błysk. Pakuję się i jadę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jest ten błysk. Pakuję się i jadę. Possać?
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Radzio myślałam że masz do mnie jakoś tak na piechotę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A biegusiem to jeszcze mniej
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
gdzie 2 się bije tam 3 korzysta. Jakie to dobre - dodałam dla aromatu na chwilę pora, cebulę, selera i ogonki pietruszki
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A biegusiem to jeszcze mniej Chcecie mnie upiec w "poczuciu winy" ... , a moja Mama spędzi te Święta tylko z pierworodnym, rzutkami i w dodatku całkowicie pozbawiona postu. Ha....? Halinka ma na drugie, imię.
|
|
|
|
|
|
|
|